#1 Veckans poddavsnitt med Simon Elvnäs

Lästid : 1 min

#1 Veckans poddavsnitt med Simon Elvnäs

Simon Elvnäs har i en världsunik forskningsstudie filmat över 500 svenska ledare från en rad olika branscher och kartlagt deras beteenden. Slutsatsen är att chefer inte gör vad de ska göra, vad de vill göra, eller ens vad de tror att de gör.

Bland annat ger vi som ledare betydligt mycket mer instruktioner till medarbetare än vad vi är medvetna om vilket försvårar det coachande ledarskapet. Idag vet vi mycket väl rent vetenskapligt vilka ledarskaps-beteenden som i slutändan är effektfulla för verksamheten/ engagemanget och avsnittet sätter fingret på vikten av att för sig själv sätta upp principer för ledarskapet att leva efter…

PODCASTAVSNITT
#1 - Feedback till dig från 500 filmade chefer! 

Lyssna på Spotify

Lyssna på Apple podcast

Lyssna på Acast


Om podcasten #nytttänk:

#nytttänk vill med mycket hjärta och hjärna påverka organisationer till bättre ledarskap. De 10 avsnitten i säsong 1 sträcker sig från Sveriges kanske hetaste ledarskapsforskare till en svensk 41-årig kvinna som på plats i Tyskland nu tar över som VD för Mercedes-Benz Trucks, och på något sätt får man in en delfintränare samt musikgruppen Mando Diao däremellan tillsammans med en massa andra värdefulla vinklingar av ett bättre ledarskap.


Sommarläsning

I sommar bjuder vi dig som läser HRnytt på fri läsning av Chef & Ledare Magasin. Nedan kan du ladda ner ditt magasin.

Ur magasinet:
Svante Gabrán berättar om resan med skönhetsvarumärket Xlash som blev en retailsuccé. Linus Jonkman går på djupet om vad som format honom i livet och reder ut begreppen introvert och extrovert ledarskap. Han ger oss en insikt i fördelarna med det introverta ledarskapet. I magasinet hittar du också krönika, forskning och trender. 

Trevlig sommarläsning!
 

Ladda ner din sommarläsning här

Chef & Ledare Magasin