Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Alfabossen

Var tionde man sägs vara en alfahanne. Vi kan känna igen alfahannen som en hårdför och uppgiftsorienterad man med extremt starka åsikter.


7 sätt att använda ChatGPT inom HR

Utvecklingen inom artificiell intelligens (AI) går framåt med stormsteg och kommer att påverka många yrkesområden. HR är inget undantag. Är du nyfiken på att ta hjälp av ChatGPT? Här är frågorna du ska ställa.


Svenskar vill fortsätta jobba på distans

Sju av tio svenskar som jobbar på distans tycker att distansarbetet påverkat deras arbetsliv och privatliv till det bättre – och mer än nio av tio vill fortsätta jobba på distans, visar Great Place to Works nya undersökning.


Så lyckas du utan fast arbetsplats och utan fasta arbetstider

Anna Blank driver ett bolag i fastighetsbranschen där man tagit bort traditionella arbetstider. Det ställer naturligtvis helt nya krav på en bra företagskultur. Anna berättar om hur hon har lyckats och ger sina bästa tips. Hon vill också se fler kvinnliga projektledare ta ägandeskap om affärerna.


Svenskarna stortrivs på jobbet

Oro i omvärlden, vikande konjunktur och brant ökning av varsel – men vi svenskar trivs bättre på jobbet 2023 än tidigare. Det visar en ny rapport från Great Place to Work. Även om svenskarna trivs bra på jobbet, har många chefer problem. Flera frågor som rör ledarskap har lägst resultat i årets undersökning.