HR-utbildning gav förbättrad rekryteringsmodell

Lästid : 3 min

HR-utbildning gav förbättrad rekryteringsmodell

När Helena Uggla fick förfrågan om att bli mer involverad i företagets HR-arbete, tvekade hon inte att tacka ja. Valet var enkelt, speciellt eftersom hon alltid varit intresserad av personal- och arbetsmiljöfrågor – och fick möjlighet att utveckla sina kunskaper och hitta nya verktyg och metoder med utbildningen Certifikat HR.

Helena hade jobbat som receptionist på Wåhlin Fastigheter i nästan tio år när hon fick frågan att ta över som HR-administratör. Genom möjligheten att få bredda sin kompetens kände hon sig trygg och säker i sin roll, redan från början.

– Utbildningen var otroligt viktig för min utveckling och den stora fördelen var att jag kunde implementera det jag lärde mig direkt i arbetet, berättar Helena. Efter att ha gått utbildningen har jag kunnat ta mig an nya arbetsuppgifter inom rekrytering, kompetensutveckling och arbetsmiljöfrågor och arbeta mer självständigt.

Utbildning på arbetstid

Helena har under sin tid på Wåhlin Fastigheter varit spindeln i nätet för cirka 40 anställda. Bland annat har hon ansvarat för receptionen, intranätet och konferenser och har alltid brunnit lite extra för arbetsmiljön och att alla ska må bra.

– Min chef tyckte att det vore en bra idé för mig att läsa en HR-utbildning för att få en stabil kunskapsgrund att stå på. Valet föll på FEI:s Certifikat HR eftersom den täcker in alla viktiga teorier, perspektiv, metoder och modeller inom HR och är anpassad för personer som vill arbeta och studera samtidigt.

En välmående arbetsplats

Certifikat HR är en introduktionsutbildning för alla som arbetar eller planerar att arbeta med personalfrågor. Utbildningen är lämplig för chefer med personalansvar eller medarbetare som har identifierat ett behov av att lära sig och förstå bolagets olika HR-processer och affärsnyttan som HR ger.

–  Med tanke på att jag är särskilt intresserad av välmående på arbetsplatsen så var momentet Utvecklande ledarskap och medarbetarskap en favorit. Jag har nu satt i gång ett större arbetsmiljöprojekt där jag har stor nytta av det jag lärde mig under utbildningen och arbetsmiljömomentet. Vi har ett 40-tal medarbetare fördelat på flera olika avdelningar så det är viktigt att vi har tydliga ramar och riktlinjer för arbetsmiljön på hela arbetsplatsen.

En utvecklande HR-roll

Efter att Helena läst klart utbildningen fick hon fler arbetsuppgifter inom HR. Idag är hon bland annat med och sköter rekrytering av nya medarbetare samt planerar och genomför kompetensutveckling. I framtiden vill Helena fortsätta arbeta inom HR och kanske vidareutbilda sig ytterligare.

– Det jag jobbar med idag, exempelvis kompetensbaserad rekrytering, hade jag inte kunnat göra utan FEI:s utbildning. Just nu är fokus på att applicera mina nya kunskaper om de olika HR-processerna i arbetet, men jag skulle gärna utbilda mig vidare inom HR hos FEI i framtiden. Till exempel deras populära HR-chefsutbildning, säger Helena Uggla.


Studera på FEI

Certifikat HR

Ett introduktionsprogram för dig som jobbar med personalfrågor. Här får du verktyg för att hantera de dagliga HR-frågorna, likväl som att förstå HR-funktionens roll och de viktigaste begreppen. Delta på plats i ett av FEI:s klassrum eller på distans via FEIFLEX.

Nästa kursstart:
24 augusti 2021

Omfattning:
1 dag/vecka i 8 veckor

Läs mer om kursen Certifikat HR här

Nyfiken?
Den 25:e maj och 3:e juni bjuder FEI in till ett digitalt informationsmöte om kursen Certifikat HR. Här får ni veta mer om innehåll, hur upplägget fungerar och vilka möjligheter till finansiering som finns.

Anmäl dig redan idag till informationsmöte om Certifikat HR!
Anmälan 25 maj 08:30 »
Anmälan 3 juni 08:30 »