Studieform

Geografi

Språk

Utbildningsform

Alla utbildningar (284)
Bemötande i tuffa situationer

Bemötande i tuffa situationer

Crevi Retorik

3 timmar | Digital | Svenska

Utbildningsform: Öppen


Ta ditt professionella bemötande till världsklass! Ett gott bemötande är avgörande för framgångsrika interaktioner, men vi vet att det inte alltid är enkelt. Är du redo att ta steget och bemästra konsten att hantera även de mest utmanande situationerna med kunder och medborgare?

Denna kurs är skräddarsydd för dig som arbetar inom kundtjänst, försäljning, support eller andra kund- eller medborgarrelationer. Oavsett om du möter dem personligen, i telefonen eller via e-post, är denna kurs framtagen för dig som strävar efter tydligare och tryggare kommunikation.

Genom en kombination av insikter och konkreta verktyg kommer du lära dig att bemöta varje situation med lugn och självsäkerhet. Från att navigera genom stressiga ögonblick till att hantera otrevliga attityder och konflikter, kommer du att utrustas med den kunskap och trygghet som krävs för att lyckas.

Anmäl dig nu och ta det första steget mot ett mer professionellt och framgångsrikt bemötande!

Detta är en DIGITAL ÖPPEN utbildning Livestreamad via zoom. Tillgänglig i hela landet. 

Datum: 18/6

09.00 - 12.00

Retorik och presentationsteknik

Retorik och presentationsteknik

Crevi Retorik

7 timmar | Fysisk | Svenska

Hela Sverige | Stockholm

Utbildningsform: Öppen och företagsanpassad


Ta fram kraften inom dig och ta plats med självsäkerhet och övertygelse! Välkommen till en unik möjlighet att förbättra din presentationsteknik och lära dig konsten att övertyga.

Utbildningen är för dig som strävar efter att ta plats och påverka i arbetslivet. Genom att erbjuda verktyg och tekniker för att framföra presentationer på ett proffsigt sätt, är vi här för att hjälpa dig att göra ett varaktigt intryck och vinna förtroende hos din publik. Vi förser dig även med kunskapen om retorikens konst – den tidlösa förmågan att övertyga och inspirera andra.

Att skapa engagemang på möten och få genomslag för dina idéer och förslag är kärnan och målet med utbildningen. Genom att utveckla din förmåga att kommunicera klart och övertygande, kommer du att kunna påverka och driva förändringar inom din organisation.

Men kursen handlar inte bara om att påverka andra – den handlar också om att stärka dig själv. Genom att arbeta med ditt självförtroende och självkänsla, kommer du att kunna ta dig an utmaningar med större tilltro och mod. Med vårt stöd och din vilja att växa kommer du att upptäcka nya nivåer av självsäkerhet och framgång på arbetsplatsen.

Utbildningen erbjuds som öppen samt som företagsanpassad utbildning till organisationer, enheter och team. 

Nästa öppna utbildningstillfälle är i Stockholm den 10 juni 09.00 - 16.00. Lunch, dryck och utbildningsmaterial ingår. 

Hantera och bemöt härskartekniker och besvärliga situationer : Från offer till expert

Hantera och bemöt härskartekniker och besvärliga situationer : Från offer till expert

Crevi Retorik

7 timmar | Fysisk | Svenska

Hela Sverige | Stockholm

Utbildningsform: Öppen och företagsanpassad


I denna utbildning lär du dig att Besegra osunda beteenden och härskartekniker. Ta kontroll över din arbetsplatskommunikation och skapa en tryggare och mer produktiv miljö för dig själv och ditt team!

Vi känner alla igen den frustrerande känslan av att inte bli sedd eller behandlad rättvist på jobbet. Men det finns verktyg, perspektiv och inspiration som kan hjälpa dig att bryta negativa mönster och nå din fulla potential. Denna kurs är skapad för att ge dig just det.

Oavsett om du är chef som strävar efter att skapa en positivare arbetsmiljö eller en medarbetare som vill känna dig starkare och mer självsäker, är denna kurs det perfekta valet för dig. Genom praktiska verktyg och perspektiv kommer du lära dig att hantera och bemöta obehagliga situationer på arbetsplatsen på ett konstruktivt sätt.

Utbildningen ges som Öppen i Stockholm, eller som Företagsanpassad i hela Sverige. Kontakta oss gärna om du har frågor, eller för att få mer information. I den öppna utbildningen ingår mat och dryck. 

09.00 - 16.00. 7 timmar.

Max 12 personer per tillfälle på öppen utbildning. Nästa tillfälle Måndag 17 juni. 

Att övertyga som projektledare

Att övertyga som projektledare

Wenell Management AB

1 dag | Fysisk | Svenska

Stockholm | Göteborg

Utbildningsform: Öppen


Att övertyga som projektledare/teamledare är en nyckelkompetens idag, då många vill ha dina medarbetares och intressenters tid och uppmärksamhet. För att du ska kunna leverera vid utsatt tid, behöver du vara säker på att alla förstått ditt budskap, och vad som förväntas av dem i ditt projekt/team.

Det ställer krav på dig att vara tydlig, koncis och lyhörd när du står inför en situation där du vill informera, diskutera, ta beslut och/eller påverka andra. Under en intensiv kursdag får du lära dig hur du når fram till rätt målgrupper, så att ditt projekt får de bästa förutsättningarna.

AI for Executives

AI for Executives

Stockholms Universitet

6 dagar | Fysisk | Svenska

Stockholm | Göteborg

Utbildningsform: Öppen


AI for Executives är ett nationellt 6-dagars program för chefer, styrelser och topteam i svenska organisationer. AI for Executives är ett unikt samarbete mellan tre stora universitets enheter för uppdragsutbildning och AI Sweden.

Expertföreläsare med erfarenheter från näringslivet, den akademiska världen och politiken kommer att ge dig en detaljerad genomgång av de viktiga strategiska valen som måste göras när du ska införa AI-projekt i din verksamhet. Programmet erbjuder inte bara möjligheter till lärande och nätverkande, utan deltagarna kommer även att introduceras till AI Swedens breda nätverk av specialister. Utbildningen är inriktad på att förse dig med de nödvändiga verktygen för att framgångsrikt implementera AI i din organisation.


 

Vad är grejen med Förändringsledning?

Vad är grejen med Förändringsledning?

Improviate

3 timmar | Fysisk/digital | Svenska

Hela Sverige

Utbildningsform: Företagsanpassad


Den här grundutbildningen vänder sig till dig som inte har någon tidigare erfarenhet av att ha jobbat strukturerat med förändringsledning. I kursen får du en inblick i vad förändringsledning är, varför det är viktigt och hur det fungerar i praktiken. Du får även med dig kunskap om hur hjärnan fungerar i förändring och insikt kring varför förändringsarbete behöver ses som en lagsport.

Med en ökad förståelse för vad som krävs för att driva ett framgångsrikt förändringsarbete ökar sannolikheten att nå målen både snabbare och med bättre effekt. Trots att förändringar är en del av vardagen i så gott som alla verksamheter, kan det vara utmanande att hitta riktningen, farten och uthålligheten i förändringsarbetet. I den här introduktionsutbildningen får du med dig grundläggande kunskap för att börja stärka upp din trygghet och kompetens inom området.

Hur tar jag mig an förändring?

Hur tar jag mig an förändring?

Improviate

1 dag | Fysisk | Svenska

Hela Sverige

Utbildningsform: Företagsanpassad


Den här kursen djupdyker i det mänskliga perspektivet i förändring. Hur reagerar individer och grupper i förhållande till förändring och hur kan jag som individ stå bättre rustad för att lyckas ta mig hela vägen in i mål? Står ni som organisation inför eller befinner ni er mitt i en stor förändring som påverkar många medarbetare kan det här vara kursen för er. Kursen riktar sig till medarbetare i förändringsprocesser och utforskar deltagarnas individuella roll och förmåga att navigera i förändringsarbetet så de kan bidra till en framgångsrik förändringsprocess.

En central punkt i kursen är att analysera olika faser av förändring och förstå reaktioner som kan uppstå under dessa faser, samt att utrusta deltagarna med verktyg och insikter för att hantera förändringsprocesser på ett effektivt sätt.

Kursen går bortom teoretisk kunskap genom att erbjuda praktiska övningar, självreflektion och gruppreflektion. Det är genom det interaktiva tillvägagångssättet som deltagarna får möjlighet att tillämpa sina nya kunskaper och öka sin förståelse för ämnet.

En betydande del av kursen är grupparbetet och den gemensamma lärandeprocessen. Genom att skapa en miljö som främjar öppenhet, dialog och kollektivt lärande, stärker kursen samarbetet och sammanhållningen inom organisationen.

För deltagarna är förändringsarbete inte bara en fråga om att följa processer utan också om att förstå sitt förhållningssätt och agerande i förändringsprocessen. Genom att öka medvetenheten kring detta kan deltagarna bli mer effektiva förändringsagenter som kan leda sina organisationer mot en mer framgångsrik framtid.

I en värld där förändring är konstant är kursen om förändringsarbete en investering i deltagarnas förmåga att hantera och leda förändringar med mod och övertygelse. Genom att kombinera teori och praktik ger kursen deltagarna verktygen och kunskapen för att framgångsrikt navigera genom förändringens utmaningar och möjligheter.

Masterclass Förändringsledning

Masterclass Förändringsledning

Improviate

6 månader | Fysisk/digital | Svenska

Hela Sverige

Utbildningsform: Företagsanpassad


Välkommen till vår Masterclass för förändringexperter – en unik möjlighet för företag och organisationer att ta sina förändringsinitiativ till nya höjder. Även med gedigen teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet kan utmaningarna med att driva förändring vara betydande. Vårt program är skräddarsytt för förändringsspecialister som strävar efter att förbättra sina färdigheter och få det nödvändiga stödet för att göra verklig skillnad i sina organisationer.

Som deltagare i vår Masterclass har du redan en stabil grund av teoretisk kunskap inom förändringsledning, men du känner att det är dags att ta nästa steg. Du vill stärkas i praktiken för att kunna tillämpa din kunskap fullt ut och nå nya framgångsnivåer. Med minst ett års erfarenhet av att stödja organisationer och individer i förändringsprocesser är du en erfaren förändringsspecialist. Du har förmodligen även certifierat dig eller erhållit diplom inom förändringsledning och är redo att ta din kompetens till nästa nivå. Hos oss får du den nödvändiga träningen, verktygen och insikterna för att bli en ännu mer effektiv och framgångsrik förändringsledare. Kom och ta nästa steg mot att bli en ledare för transformation och framgång!

Kommunicera i förändring

Kommunicera i förändring

Improviate

1 dag | Fysisk/digital | Svenska

Hela Sverige

Utbildningsform: Företagsanpassad


Kommunikation är avgörande för driva framgångsrik förändring. När kommunikationen fungerar bidrar den till att skapa förståelse, delaktighet och engagemang hos medarbetare och andra intressenter så att de vill och kan bidra till mål och strategier. När vi planerar och genomför kommunikationen behöver vi förstå och ta hänsyn till hur människor reagerar och beter sig i förändring. Dessutom behöver vi rusta ledarna som har en viktig roll i kommunikationen om förändringen.

Det här får du med dig:

– Förståelse för kommunikationens roll i förändring.

– Metoder för att ta fram en budskapsplattform.

– Metoder för att planera och följa upp hur effektivt kommunikationen fungerar.

– Inspiration och metoder för att skapa delaktighet och engagemang. 

– Smarta tips för att lyckas med kommunikationen.

Utbildningen passar både medarbetare i stödfunktioner och chefer som arbetar med förändring. Utifrån teorier och evidensbaserade metoder inom förändringsledning och kommunikation varvas teori, reflektioner och praktiska övningar, baserat på deltagarnas egen verksamhet och erfarenhet.

Förändringsledning för styrgrupper

Förändringsledning för styrgrupper

Improviate

3 timmar | Fysisk/digital | Svenska

Hela Sverige

Utbildningsform: Företagsanpassad


Den här unika utbildningen riktar sig till styrgrupper som är ansvariga för förändringsprojekt och transformationer. Syftet är att stärka styrgruppens förmåga att effektivt navigera i förändringsprocesser genom att tydligt definiera gemensamma mål, förtydliga de frågeställningar som behöver säkras för att nå ut med förändringar i organisationen, hantera hinder på ett proaktivt sätt och klargöra förväntningar. Genom att förstärka samarbetsförmågan och grundläggande förutsättningar, ger utbildningen deltagarna verktygen för kraftfull styrning av förändringsarbete.

Denna kurs är idealisk för styrgrupper som befinner sig i uppstartsfasen eller som behöver förstärka sin kompetens och sitt team under pågående förändringsprocesser. Den är även lämplig för chefer som regelbundet agerar som styrgruppsmedlemmar i olika förändringsinitiativ.

Utvecklande ledarskap - förändringsledning

Utvecklande ledarskap - förändringsledning

Gothia Logistics

25 timmar | Digital | Svenska

Utbildningsform: Öppen och företagsanpassad


Kursen fokuserar på att utveckla förändringsledningskompetens för att skapa en förbättringskultur inom organisationer. Den riktar sig främst till chefer och projektledare som arbetar med förändringsarbete och syftar till att ge deltagarna verktyg, metoder och insikter inom förändringspsykologi.

Genom att delta i kursen får deltagarna möjlighet att bli effektiva förändringsledare och hantera motstånd på ett konstruktivt sätt. Kursen betonar vikten av att förändringsarbete blir en naturlig del av företagskulturen för att uppnå varaktiga förbättringar och bättre resultat.

För att delta i kursen krävs förkunskaper motsvarande kursen "Du och gruppen" eller erfarenhet av att vara ledare eller chef. Genom att gå denna utbildning kan man utveckla de nödvändiga kunskaperna för att ta med sig organisationen från ett nuläge till ett nytt och förbättrat läge.

Ledarskap och arbetsorganisation

Ledarskap och arbetsorganisation

Gothia Logistics

20 timmar | Digital | Svenska

Utbildningsform: Öppen och företagsanpassad


Kursen fokuserar på att effektivisera organisationer genom att samordna resurser och arbetsprestationer. Den är speciellt designad för chefer och ledare med personalansvar som vill utveckla sitt ledarskap. Genom att erbjuda verktyg för att hantera flexibilitet och omställningsförmåga, hjälper kursen deltagarna att skapa effektiva organisationer med färre beslutsnivåer och starkare linjechefer.

Målgruppen för kursen inkluderar första linjens chefer, produktionsledare, arbetsledare och de med gruppledaransvar. Förkunskaper är inte nödvändiga, men erfarenhet inom området är fördelaktigt.

Genom att delta i kursen får deltagarna möjlighet att utveckla sitt personliga ledarskap, vilket inte bara gynnar dem själva utan även deras medarbetare. Att satsa tidigt på att förbättra sitt ledarskap kan leda till ökad glädje och framgång inom organisationen.