Valpodden: Jobb & Sysselsättning
PUBLICERAD 1/5/2022
Lästid ca 1 min
Valspecial

Valpodden: Jobb & Sysselsättning

Ingen svensk valdebatt hålls utan politiska löften om att skapa jobb. Även i en brinnande klimatkris är det dominerande politiska receptet för att “skapa jobb” fortfarande att maxa tillväxten genom ökad produktion och konsumtion.

I det här avsnittet levererar Carl Schlyter tillsammans med gästerna Mikael Malmaeus, miljöforskare och ekonom på IVL och Staffan Laestadius, professor emeritus i industriell utveckling på KTH, en ström sanningsbomber som visar hur eftersatt den politiska debatten är. Vi förtjänar nya politiska visioner och politiker som lovar att göra vårt liv bättre istället för att göra oss ännu rikare. Detta är tydlig och rak folkbildning om verkligheten vi står inför – speciellt för våra politiker och beslutsfattare.

Lyssna på avsnittet här

Lyssna påfler avsnitt


Greenpeace populära podcast Systemskiftet är tillbaka med en valspecial nu i sommar. Tillsammans med experter och forskare tar värden Carl Schlyter ett systemkritiskt perspektiv på de frågor vi väljare tycker är de viktigaste inför valet.

Valpodden består av 6 avsnitt och kommer behandla valfrågorna Miljö & klimat, Sjukvården, Jobb & sysselsättning, Välfärden, Lag & ordning samt Energipolitik. Tillsammans med kunniga gäster genomskådar vi hur dessa ämnen vanligtvis debatteras, vad problematiken med det är, och vad debatten istället borde fokusera på.