Så får du företaget att blomstra
Podcast

Lästid : 2 min

Så får du företaget att blomstra

Jag har bjudit in Fortnoxs bolagsdoktor Pia Eriksson och vill veta vad som rör sig i hennes huvud. Vi pratar om vilka utmaningar entreprenören står inför idag, hur man köper, driver och avvecklar bolag samt vilka smarta genvägar som finns i företagets livscykler.

Pia berättar om varför de första fem åren är de mest kritiska och att vi bör skifta fokus från omsättning till vinst. Du får veta hur du behåller ditt försprång gentemot konkurrenterna och do´s and don´ts när man gör exit.

Citat ur avsnittet:

”Omsättningen är ju bara vad du säljer och vinsten är ju faktiskt den risken du har tagit” - Pia Eriksson

”Ha koll på ekonomin, ha en budget, ha en plan och se till att du följer den eller att du åtminstone har koll på avvikelserna hela tiden. För ser man att redan år 1 inte blev som man hade tänkt sig, då måste man ju skruva på någonting så man inte fortsätter i samma anda år 2” - Pia Eriksson.

”Alla som driver bolag vill ju passa på att utveckla det till lite bättre och lite större” - Pia Eriksson

 

Lyssna på hemsidan

Lyssna på Spotify

Lyssna på Apple podcast

Lyssna på Acast


Om podden I huvudet på en entreprenör

Varje vecka gästas Edit Künstlicher av driftiga, innovativa och kloka entreprenörer som frikostigt delar med sig av sina känslor och erfarenheter kring sitt bolagsbygge. Podcasten ska ge dig som går i tankarna att starta eget och dig som redan har ett eller flera bolag insikter, igenkänning och ett tips eller två. För man måste vara lite galen för att bli entreprenör! Edit har gett sig sjutton på att ta reda på vad som rör sig i huvudet på en entreprenör!