HR-chefens ovärderliga verktyg

Lästid : 3 min

HR-chefens ovärderliga verktyg

När Zahra Touil tog över som HR-chef ville hon komplettera sina praktiska erfarenheter med teoretisk kunskap. Valet föll på FEI:s HR-chefsutbildning som gjorde att hon kunde väva in kunskaperna direkt och börja använda verktygen i verksamheten – något som gett goda resultat redan nu.

Efter åtta år på företaget LM Prenax klev Zahra in som HR-chef och fick därmed ta ett helhetsansvar för HR-funktionen. Många år med HR-frågor hade lärt henne mycket på egen hand, men gjorde henne också nyfiken på FEI:s HR-chefsutbildning för att spetsa till kompetenserna. 

– När jag tackade ja till rollen hade jag som krav från min sida att få läsa en utbildning och kvalitetssäkra mitt sätt att arbeta, berättar hon.

Praktiska exempel

Country Manager, operativ chef och medlem i ledningsgruppen – Zahra Touil har under större delen av sin yrkeskarriär arbetat i olika chefsroller med fokus på affärs- och säljutveckling. Personalansvaret har alltid funnits där och de senaste åren har arbetet blivit alltmer renodlat kring HR- och personalfrågor.

– Det jag snabbt märkte var att det jag lärde mig under utbildningen var relevant och kunde användas i verksamheten direkt. Allt var verkligen ”hands on” med många praktiska exempel och diskussioner, berättar Zahra.

Förbättrad rekryteringsprocess

Under kursen kunde Zahra bland annat använda sin kunskap för att utveckla processen för hur företaget rekryterar nya medarbetare.

– Vi har styrt om rekryteringsmodellen och implementerat en rekryteringsprocess som vi gick igenom och diskuterade under kursdelen Rekrytering/talent acquisition. Det resulterade i att vi nu har ett mer kompetensbaserat arbetssätt, säger Zahra. Delen om arbetsrätt kom också väl till pass, eftersom företaget nyligen blev uppköpt. Två tydliga exempel på hur utbildningens blandning av teori och praktik blev direkt användbart i arbetslivet och gav värde för både Zarah och hennes arbetsgivare.

Användbara verktyg för HR-chefen

Förutom kurserna Praktisk arbetsrätt och Rekrytering/talent acquisition, lyfter Zahra även fram HR-chefens verktyg och Personalekonomi som två favoriter i utbildningen.

– För de som inte har tidigare budgeteringserfarenhet är kursen i personalekonomi perfekt, det är nog vanligt att man inte tänker kring lönsamhet och affärsnytta rent siffermässigt och det är ofta det som krävs för att lyfta HR-frågor, menar hon. HR-chefens verktyg är en bred delkurs, som samtidigt sammanfattar och definierar vad som utgör rollen för en HR-chef och erbjuder de viktigaste redskapen för den positionen.

Nätverkande – en stor fördel

Nätverkandet med de andra deltagarna är också något som Zahra ser som en stor fördel med utbildningen hos FEI.

– Alla som gick utbildningen arbetar på ett eller annat sätt med HR och diskussionerna med dem var otroligt givande. Vi hörs fortfarande för att bolla idéer och förhoppningsvis kan vi snart börja träffas på riktigt igen.

Vem är utbildningen för?

Zahra rekommenderar HR-chefsutbildningen på FEI till alla som på något sätt arbetar med personal- och HR-frågor.

– Utbildningen är perfekt för dig som söker en högkvalitativ utbildning med väldigt kunniga lärare. Den blandar teori och praktik på ett sätt som gör att du får direkt användning för kunskapen i ditt arbetsliv, avslutar hon.


Studera på FEI

Diplomerad Personalvetare – HR-chefsutbildning

Ett av Sveriges mest uppskattade program för nyckelpersoner inom HR, till exempel chefer, konsulter och specialister. Delta på plats i ett av FEI:s klassrum eller på distans via FEIFLEX.

Nästa kursstart:
2 september 2021

Omfattning:
1 dag/vecka i 13 månader

Läs mer om HR-chefsutbildningen här

Nyfiken?
Den 6:e och 20:e maj bjuder FEI in till ett digitalt informationsmöte om HR-chefsutbildningen. Här får ni veta mer om innehåll, hur upplägget fungerar och vilka möjligheter till finansiering som finns.

Anmäl dig redan idag till informationsmöte om HR-chefsutbildningen!
Anmälan 6 maj 08:30 »
Anmälan 20 maj 08:30 »