Feedbackrevolutionen
PUBLICERAD 13/12/2022
Lästid ca 2 min
Boktips

Feedbackrevolutionen

Feedbackrevolutionen – neuroledarskap i praktiken är skriven för dig som vill förstå varför feedback kan vara svårt, varför vi ofta undviker att ge varandra feedback eller kan reagera negativt på feedback vi får.

Boken är framför allt skriven för dig som vill lära dig lite om din hjärna, om hur den fungerar och hur du kan arbeta mer hjärnsmart för att skapa så bra möten och samtal med andra som möjligt. Boken baseras på forskning inom social, kognitiv neurovetenskap och psykologi, men innehåller även en liten dos österländsk visdom.

Del I av boken handlar om historien bakom feedback

Den tar dig på en exposé genom tiderna, för att beskriva vad syftet med feedback egentligen är och hur konceptet smugit sig in i verktygslådan på våra arbetsplatser. Du får också ta del av den senaste forskningen kring hjärnan och vad som händer i hjärnan när vi påverkar och påverkas av varandra i det sociala samspelet.

Del II av boken presenterar samtalsmodellen

Meningsfulla samtal, ett alternativ till feedback. Här beskrivs ett antal förmågor som behövs för att bygga trygga relationer med andra, och skapa samtal som känns meningsfulla och givande. Du får lära dig hur du, med hjälp av kunskap om hjärnan, kan hantera och reglera känslor; tankar och beteenden i mötet med andra.


Om författaren

Eva Hamboldt arbetade tidigare i olika roller inom PR och kommunikation men trivdes bäst med internkommunikation som var mest organisationsnära. Intresset för hur människor är och i relation till varandra ledde henne till att vidare vidareutvecklade sig inom värdegrundsarbete, förändringsarbete och utvecklingsprocesser.

Hon arbetar i dag som föreläsare, coach och utbildare. Eva har en fil kand. i kommunikationsvetenskap och beteendevetenskap och en Master i Neuroledarskap från Neuroleadership Institute i New York. Hon är även certifierad UGL-handledare.