Utbildning
Utbildning och kompetensförsörjning är en stor del av HRs vardag. Här hittar du artiklar om allt från HR-utbildningar till utvecklingsprocesser.
Anställda efterlyser personlig utveckling
En ny undersökning visar att trots att hela 80 procent av svenskarna skulle vara nöjdare med sitt jobb om de hade fler möjligheter till personlig utveckling, så har så många som var femte inte tillgång till detta.
Vad krävs av utbildningsåret 2023?
Framåtblick, katastrofkänsla eller hälsosam "sence of urgency"?
Internationella kvinnodagen - Refugees in Tech
Den 8 mars lanserar Microsoft och Stockholms stad utbildningsprogrammet Refugees in Tech. Programmet ska möjliggöra en karriär inom tech för kvinnor på flykt från kriget i Ukraina.
Så bygger du en lärandekultur
Det kan vara svårt att få chefer och medarbetare att engagera sig och faktiskt gå de utbildningar som HR köper in. Så hur främjar du en kultur där medarbetare vill lära nytt och lära om? Fredrik Bardon, vd på Brights delar med sig av sina bästa tips.
Från månlandningen till Starbucks med Workforce Management
Neil Armstrong var en av NASA:s mest skickliga astronauter. När han närmade sig månens yta den 20 juli 1969, hade han ett stenfält framför sig, högljudda larmsignaler i öronen och bränsle som räckte i 15 sekunder till.
Auktoriserad bemanning ger pålitlig transport
ARJ Transport är måna om att alltid leverera hög kvalitet, service och kompetens till sina kunder. Det är något de förväntar sig – året om. För att upprätthålla den nivån är det extra viktigt att stärka upp vid behov och se till att den inhyrda personalen har samma kompetens som den ordinarie. Ett sätt att säkerställa det är att kontrollera att bemanningen är auktoriserad via Kompetensföretagen.
Hur lockar du dina medarbetare till utbildning?
Vi lever i en tid av underhållning. Det finns ingen gräns för var, när eller hur vi konsumerar underhållning och var och en styr och väljer helt efter individuellt tycke och smak.
Brädspelet som besvarar distans- vs. kontorsfrågan
Hur kan ett brädspel användas som grund för att planera ert framtida arbetssätt? Ibland krävs annorlunda metoder för att komma fram till de bästa svaren – inte minst för att få ett skräddarsytt resultat.
Så får du saker att bli gjorda
Som ledare kan det vara frustrerande när medarbetare inte gör det ni kommit överens om. Det påverkar både resultat och samarbete negativt och kan i värsta fall smitta av sig på arbetsmiljön. Genom att använda rätt verktyg kan du få till en beteendeförändring i organisationen. Här är några konkreta tips.
Ser du dina medarbetare?
Frågan kanske låter självklar, men att verkligen se och förstå sina medarbetare är inte alltid en självklarhet. Varför det är viktigt landar egentligen i hur du vill vara som ledare. Om du får dina medarbetare att bli trygga och känna förtroende för dig, då kommer det bli enklare att göra ditt jobb; att leda. I en hybrid arbetsmiljö är detta extra angeläget. Men hur kommer du dit? Här följer några tips.
Intresset för e-learning växer bland chefer
Intresset för e-learning har ökat i Sverige. T.ex passerade Junglemap antalet genomförda kurser 2021 redan i september i år. Vad beror det ökade intresset på och hur ser framtiden ut? Gustav Berghog vd för Junglemap kommenterar.
Ledarskap & Motivation – nytt aktuellt fokusområde på mässan Möten & Event 2023
Det nya fokusområdet är ett av fem områden på mässan, där Ledarskap & Motivation samlar Sveriges alla ledare och chefer för att ta del av praktiska idéer och lösningar som ger ny kunskap och kompetens.
Vad tjänar en HR-specialist? Vi tar en titt på aktuella löner inom HR
Har du valt, eller är nyfiken på att välja, en karriär inom HR? Grattis – HR-branschen är het just nu och har relativt höga löner jämfört med andra branscher. Så här ser marknadslönen för de vanligaste rollerna inom HR:
Hur du hanterar kompetensbrist med digital workforce management
Det mesta pekar på att personalbrist är ett bestående problem. Så här motverkar du den på kort och lång sikt med digital workforce management.
Så får du betalda studier under ett helt år
Står du mitt i arbetslivet men drömmer om att öka din kompetens eller kanske byta spår till något helt annat? Från och med den första oktober kan du med lite längre arbetslivserfarenhet ansöka om ett nytt omställningsstudiestöd. Stödet ger dig tillgång till betalda studier under ett helt år med upp till 80 procent av din lön.
Arbetssättet har förändrats – men hänger kompetensutvecklingen med?
Nya arbetsmodeller med distans och hybrid är vardag för många medarbetare idag. Men vad hände egentligen med personalutbildningen och kompetensutvecklingen? I en tid när det enda vi kan vara säkra på är att allt förändras, har lärandet och kunskapen halkat efter.
Upskilla eller hamna utanför – särskilt om du är kvinna
Hela 30% av alla tjänstemannajobb kommer bli automatiserade inom fem år, enligt en trendspaning från Unionen. Här är kvinnor överrepresenterade med bred marginal och det är också kvinnor som i högre grad riskerar att hamna utanför arbetsmarknaden om de inte utvecklas med rätt kompetens. Men det finns en enkel lösning.
Hemligheten bakom en bra distansutbildning
Är du en av dem som än en gång tvingats ställa om inplanerade kurser, kunskapsfrukostar och seminarier på kontoret – och snabbt omvandla dem till digitala utbildningar? Men hur förvandlar du den fysiska upplevelsen till ett engagerat deltagande på distans, utan att tumma på kvaliteten? Här är våra bästa tips.
Upskill & Reskill 25 januari - kostnadsfritt inspirationsevent!
Det finns alltid något nytt att lära sig – visst är det fantastiskt? Tillsammans med Microsoft bjuder vi på utbildning.se in er till Upskill & Reskill den 25 januari 2022. Ett kostnadsfritt digitalt event för alla som vill bli inspirerade till att lära sig något nytt, både i arbetslivet och på fritiden.