Jobbförmånerna som kan locka ny talang

Jobbförmånerna som kan locka ny talang

En av fyra skulle kunna tänka sig att byta arbetsgivare för bättre anställningsförmåner, enligt en undersökning från svenska HR-techbolaget Benify. Resultatet visar att det gäller att stå ut i mängden bland andra attraktiva arbetsplatser för att nå ut till rätt kandidater.

Så, vilka förmåner är de viktigaste enligt medarbetarna? Arbetstider och ledighet är naturligtvis viktiga parametrar för den anställda, vilket bekräftas i undersökningen som gjordes bland 32.000 anställda i 130 organisationer i flertalet branscher. Även försäkringar och sjukvård har fortsatt stort mervärde för personalen. Nästa lager av vanliga förmåner som brukar uppskattas är erbjudanden som lunchkuponger, rabatter eller en massör som ger behandlingar på arbetsplatsen.

Och även om undersökningen visar att pensionen är den i särklass viktigaste förmånen för samtliga generationer är det de hushållsnära tjänsterna som kan bli avgörande för medarbetare som lägger stor vikt vid att få till en bra balans i livet.

Framtidens jobbförmåner

För även om tjänstepension, försäkringar och friskvårdsbidrag fortfarande utgör grunden i ett attraktivt förmånspaket enligt undersökningen behöver företagen profilera sig för att få ett försprång bland konkurrenterna. Den senaste trenden är att fylla förmånsutbudet med sådant som stödjer medarbetarna i vardagslivet. Det kan vara rabatt på barnpassning, matkassar, läxhjälp och städning – saker som gör det lättare att fokusera och prestera på jobbet.

– Det räcker inte längre med att erbjuda pension och friskvård. Den bästa talangen förväntar sig numer även det lilla extra, såsom att möjliggöra barnpassning, städning och matkasse för att få vardagen att gå ihop, säger Josefine Söderqvist, HR-direktör på Benify.

Överskådlig paketering ger nöjdare personal

Ytterligare en faktor att ha i beräkning är hur kompensationslösningen paketeras och kommuniceras på ett överskådligt sätt för alla i personalstyrkan. Ett effektivt tillvägagångssätt är att samla allt innehåll på en digital plattform, istället för att använda sig av olika tjänsteleverantörer för respektive produkt, som lön, bonus, semesterdagar, försäkring, pension, friskvård, tjänstebil, etcetera. På så sätt visas alla förmåner och ersättningar på ett och samma ställe, något som underlättar för personalen att förstå och uppskatta sina förmåner. Detta är av stor vikt både för befintliga anställda som funderar på att byta jobb och potentiella kandidater som väljer mellan flera jobberbjudanden.


Rätt paketerat förmånsutbud kan därmed utgöra en viktig faktor vid rekrytering och personalförsörjning.


Engagerade medarbetare stannar kvar

Och det är inte bara i Sverige trenden syns. Företag världen över börjar nu se värdet i att skapa arbetsplatser som genomsyras av genuint medarbetarengagemang och gemenskap i hela organisationen. Samtidigt får man inte glömma vikten av att lyfta fram och tydliggöra förmånerna för sina anställda.

 – Vi kan slå fast att ett brett förmånsutbud ger nöjda och engagerade medarbetare, vilket även ökar produktiviteten. Ett genomtänkt och tydligt ersättningspaket är därför A och O för att locka – och behålla – den bästa talangen, säger Josefine Söderqvist.

Topp 5 viktigaste jobbförmånerna

  1. Pension
  2. Arbetstid & ledighet
  3. Friskvård
  4. Försäkringar
  5. Sjukvård

Källa: Benifys rapport Framtidens Arbetsliv 2021