Tävla om ett tyngdtäcke

Lästid : 1 min

Tävla om ett tyngdtäcke

Sömnen påverkar i högsta grad vår produktivitet på arbetet. Har vi sovit dåligt får vi svårare att planera aktiviteter och att koncentrera oss. En medarbetare med sömnbrist kan därför få svårt att fokusera under lång tid och sömnen påverkar funktioner som arbetsminnet – vilket kan försvåra när vi behöver hålla mycket fakta i huvudet samtidigt och fatta vettiga beslut.

Lugnande täcke

Ett tyngdtäcke skapar ett slags tryck mot huden, ungefär som när vi får en kram, och gör att många upplever att sömnen förbättras. Frisättningen av må-bra-hormonerna oxytocin och serotonin ökar, samtidigt som stresshormonet kortisol sjunker när du sover med tyngdtäcke, vilket kan ge en effektivare djupsömn. 

Var med och tävla!

Nu ger vi dig som läsare av HR-nytt chansen att tävla om ett Alf tyngdtäcke från Qoali – att använda själv eller ge bort till en kollega. Vi kommer att utse 3 vinnare som får ett varsitt tyngdtäcke. Alf finns i tre olika vikter: 6, 8 och 11 kg, är 100% ekologiskt och Fairtrade-certifierat och har en vaddering av lyocell som hjälper dig sova lugnt och skönt. Temperaturen regleras naturligt – och yttertyget av bomullssatin ger en fin lyster och en skön känsla. 

Tävlingssugen? Så här gör du:

  1. Fyll i dina uppgifter och klicka på TÄVLA
  2. Inom en vecka får du ett mejl som tar dig till 3 enkla tävlingsfrågor
  3. Vinnarna meddelas senast 23 december

Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad.