Vårruset: Hälsofördelar långt bortom mållinjen
PUBLICERAD 11/4/2024
Lästid ca 2 min

Vårruset: Hälsofördelar långt bortom mållinjen

Rörelse och gemenskap är två faktorer som kan leda till bättre engagemang och hälsosammare medarbetare, det visar forskningen. Vårruset är ett enkelt sätt att investera i dina kollegor är därför att uppmuntra dem att röra på sig mer – med till exempel ett lopp där alla kan delta.

Att investera i friskvård är inte bara en smart affärsstrategi, det är också ett enkelt steg mot en sund arbetsplats med motiverade medarbetare. Rörelse har nämligen visat sig inverka på så väl stressnivå, som sömnkvalitet, motivation och fokus. En aktivitet som löpning stärker muskler och skelett och har visat sig minska risken för diabetes 2.

En vanlig utmaning

Den stora utmaningen när företag investerar i friskvård brukar vara att få alla medarbetare lika engagerade. Ofta blir det de som redan tränar ofta som deltar och tycker det är extra kul, medan andra kanske undviker aktiviteten för att de är rädda att inte orka eller att skada sig. Så hur får man då de som är minst benägna att röra på sig att tycka att det är roligt? Jo, genom att ha en tydlig strategi som innefattar aktiviteter som passar de flesta.

Främja företagshälsan med Vårruset

Vårruset är ett lopp där alla är välkomna oavsett träningsbakgrund eller ambitionsnivå.Här deltar du och dina kollegor efter egen förmåga – och på köpet får du friskare medarbetare. Ni kan välja att springa som lag eller individuellt, men får oavsett en trevlig kväll tillsammans där ni får möjlighet att stärka samarbete och kommunikation. Lagmedlemmarna uppmuntrar varandra, peppar framåt och delar glädjen att korsa mållinjen tillsammans – och blir sedan bjudna på picknick efteråt.

Ett lopp för alla

Vårruset passar företag som strävar efter att inkludera alla sina anställda, oavsett ålder eller fysisk kondition. Deltagarna kan välja att gå, jogga eller springa runt en 2,5 eller 5 kilometer lång bana som ger utrymme för alla att delta på sina egna villkor. Det gör Vårruset till en idealisk aktivitet för att engagera både de som redan är vana vid träning – och de som kanske behöver lite extra motivation.


Det här är Vårruset

  • Välj mellan 2,5 eller 5 kilometer. Spring, jogga eller promenera - ni väljer själva!
  • En härlig kväll med en otrolig stämning tillsammans med bara tjejer.
  • Alla som går i mål får en välförtjänt medalj efter loppet.
  • En målpåse med härliga produkter delas ut efter målgång.
  • Strosa runt i Vårrusets sponsorby på evenemangsområdet och provsmaka produkter, tävla om fina priser och få handfasta hälsotips med mera.
  • Picknick! Alla lag om fem personer bjuds på picknick efter målgång!

Vill du köpa startplatser till Vårruset? Anmäl dig här»

För företag som vill köpa flera startplatser: kontakta Rasmus Olofsson, rasmus.olofsson@marathongruppen

Källa: Måbra