Vårt nya arbetsliv – genvägen till nya regler och trender
PUBLICERAD 1/11/2021
Lästid ca 2 min

Vårt nya arbetsliv – genvägen till nya regler och trender

Känns kalendern fullspäckad? Bra – då är det dags för en anmälan till årets viktigaste event inom arbetsrätt och arbetsmiljö! Almegadagen är en genväg till att få koll på nya regler och trender för framtidens arbetsliv.

”I stället för att gå en kurs om arbetsrätt, en annan om arbetsmiljö och dessutom försöka hinna med en tredje inspirationsföreläsning om framtidens arbetsliv, kan du få koll på allt detta vid ett och samma tillfälle. Almegadagen rustar dig helt enkelt för att möta det nya verksamhetsåret!”

Det säger Nils Bergh, arbetsrättsjurist på Almega, när han ska förklara varförden som jobbar som chef eller inom HR ska anmäla sig till Almegadagen den 2 december.

”I år kommer temat för dagen vara Vårt nya arbetsliv, vilket känns helt rätt nu när arbetslivet genomgår stora förändringar, som ställer krav på nya arbetsformer, förändrade regelverk och ett nytt typ av ledarskap, säger Nils Bergh.”


Som deltagare kommer du få en bra mix av allt från matnyttiga fakta, i form av regler och rättsfall, till inspirerande trendspaningar.


”Det ska bli väldigt spännande att få lyssna till Handelsforskaren Lena Lid Falkman, som ägnat de senaste tio åren åt att studera ledarskap på distans, moderna kontor och flexibla arbetssätt. Det är precis de här frågorna vi behöver prata om just nu, på väg in i ett nytt arbetsliv.”

Under Almegadagen kommer du som deltagare ta del av nyheter inom arbetsrätten och förändringar du som arbetsgivare behöver ha kunskap om, däribland den nya Visselblåsarlagen samt nya reviderade Lagen om anställningsskydd och ett nytt huvudavtal.

”Almegas styrka är vår spetskompetens och att vi har fingrarna i jorden, det vill säga att vi genom vår dagliga kontakt med medlemsföretagen vet exakt vilka frågor de brottas med och vad de vill ha svar på. Det är också det som skiljer Almegadagen från andra som arrangerar utbildningsdagar, att vi kan ge det viktigaste samlat vid ett tillfälle.”


Välkommen till Almegadagen!

Utbildningseventet där du som vd, chef eller HR-medarbetare rustar dig inför 2022 med viktiga uppdateringar kring både arbetsrätt och arbetsmiljö samt framtidens arbetsliv. Under dagen får du lyssna på några av Sveriges främsta arbetsrätt- och arbetsmiljöexperter samt inspiratörer som fördjupar sig i årets tema "Vårt nya arbetsliv – idag och i framtiden".

Se hela programmet och läs mer om Almegadagen

Plats: Livesändning

Datum: 2 december 2021

Här kan du boka din biljett

Almegadagen genomförs digitalt för andra året i rad och du som deltagare får möjlighet att ställa frågor i livechatten till experterna på scen. och att den som vill kan ta del av hela eller delar av programmet i efterhand, via en personlig länk som är aktiv i 14 dagar efter eventet.