Fanny Widman – jämställdhet utvecklar affären
PUBLICERAD 10/2/2022
Lästid ca 1 min
Podcast

Fanny Widman – jämställdhet utvecklar affären

Hon har precis tagit klivet fullt ut som entreprenör och jobbar med att öka medvetenheten kopplat till könsnormer på företag. Författaren och influencern Fanny Widman står bakom prisade podcasten Fannys Förebilder och boken Det är nog nu!

Vi pratar om svårigheten att ta betalt för, och mäta arbete kopplat till jämställdhetsfrågor. Fanny berättar om hur hon utmanar sina trygghetszoner, hur hon jobbar med sin självkänsla och vi diskuterar varför kvinnor sätter krokben för sina medsystrar.

Citat ur avsnittet:

"Jag jobbar med att öka medvetenheten kopplat till könsnormer"

"Många tror ju det, det ser vi ju till exempel i mansdominerade branscher att om vi bara rekryterar massa kvinnor så kommer det här att lösa sig, men det funkar ju inte."

"Jag tror att en av de största hindren till att få fram kvinnliga ledare är att vi liksom tar in massa kvinnor och så vill de inte vara kvar, för att man inte har jobbat med kulturen och ledarskapet på rätt sätt." - Fanny Widman

Lyssna på vår hemsida

Lyssna på Spotify

Lyssna på Apple podcast


Om podden I huvudet på en entreprenör

Varje vecka gästas Edit Künstlicher av driftiga, innovativa och kloka entreprenörer som frikostigt delar med sig av sina känslor och erfarenheter kring sitt bolagsbygge. Podcasten ska ge dig som går i tankarna att starta eget och dig som redan har ett eller flera bolag insikter, igenkänning och ett tips eller två. För man måste vara lite galen för att bli entreprenör! Edit har gett sig sjutton på att ta reda på vad som rör sig i huvudet på en entreprenör!