Det här behöver HR veta om redovisningsbyråer och trender
PUBLICERAD 5/9/2023
Lästid ca 2 min

Det här behöver HR veta om redovisningsbyråer och trender

Den snabba teknologiska utvecklingen och de möjligheter de medför gör att redovisningsbyråer står inför en hel del spännande förändringar. För HR kan det vara viktigt att vara medveten om trenderna för att kunna ge rätt underlag och via samarbetet ta effektiva beslut. Här utforskar vi några kommande trender när det gäller redovisningsbyråer och hur de kan komma att påverka företagens ekonomi.

Digital transformation

Den digitala utvecklingen har inte bara revolutionerat processerna inom HR, utan även i redovisningsbranschen. Som för många andra företag har de förändringarna gjort att digitala lösningar som automatisering har ökat och medfört förbättrad leverans och noggrannhet. Automatiserade system kommer i ännu högre utsträckning kunna hantera allt från fakturering till löneberäkningar framöver, vilket kan minska risken för mänskliga fel och frigöra tid för HR ytterligare.

Molnbaserat är det nya svarta

Molnbaserade redovisningsplattformar blir allt vanligare, vilket hjälper till att öka tillgängligheten, skapa smidig datahantering och förbättrar samarbetet mellan er och byrån. Som HR bör du dock vara medveten om hur olika plattformar kan underlätta delningen av information och vilka krav på säkerhet de ställer. Det gör det alltså ännu viktigare att skydda känsliga uppgifter.

Enklare att utföra prognoser

Dataanalys har fått en alltmer central roll inom redovisning och kan ge fler värdefulla insikter för er som företag. Det gör det också enklare att identifiera trender, förutsäga kostnader och skapa mer precisa prognoser än vad som tidigare har varit möjligt. Redovisningsbyråerna kommer kunna erbjuda sina kunder per precis information och mer data att bygga välgrundade beslut på, speciellt kring personalbudget och kompensationsstrukturer.

Hållbarhet och miljötänk

Hållbarhetsfrågor kommer också bli mer och mer viktigt för både företag och investerare i framtiden. Ett krav du därmed kan ställa på din redovisningsbyrå är att de har kompetens inom hållbarhet och kan bistå företagen med att mäta och rapportera kring deras hållbarhetsinitiativ. Som HR behöver du alltmer kunna samarbeta kring hållbarhetsfrågor och veta hur du kravställer kring sådan typ av kunskap.

Viktigast av allt

Oavsett om ni arbetar med redovisningsbyråer eller inte, bör HR vara medvetna om och anpassa sig inför framtidens trender. Genom att dra nytta av automatisering, utveckla molnbaserade plattformar och utföra dataanalys och hållbarhetsredovisning kan ni arbeta ännu mer effektivt med er ekonomi och personaladministration. Den kunskapen hjälper er också att navigera trenderna framgångsrikt och utnyttja fördelarna som leder till maximal potential.

Vill du veta mer om hur du väljer mellan alla redovisningsbyråer på marknaden? Kika in här

Källa: Vismapcs, SEB, redaktion