Tipsen för dig som söker jobb

Lästid : 1 min

Tipsen för dig som söker jobb

Förutsättningarna på arbetsmarknaden har förändrats för många under de senaste månaderna. Behöver du uppdatera ditt CV och LinkedIn-profil? Här hittar du tipsen du inte vill missa!

Vad behöver du tänka på innan du börjar söka jobb, hur ska du tolka platsannonser, hur vässar du ditt cv och hur skriver du ett personligt brev? Och inte minst – hur kan du använda LinkedIn smartast? Ta del av våra enkla tips för att imponera på rekryteraren.

Uppdatera din LinkedIn-profil 
Om du inte har ett LinkedIn-konto idag är det hög tid att skaffa det. Det är vanligt att rekryteraren inte bara läser ditt CV, utan även din LinkedIn-profil. Tänk på att ditt CV och din LinkedIn-profil ska matcha varandra. Ibland kan du även söka jobb CV-löst, dvs via din LinkedIn-profil.

Börja ditt CV med det du gjort sist
De enda kompetenser din rekryterare känner till är de som du själv nämner i ditt CV. Det bästa och tydligaste är att skriva i kronologisk ordning. Starta med nuvarande samt senaste arbete och utbildningar. Därefter tar du med övriga uppgifter som kan vara relevanta i arbetssammanhang som ex språkkunskaper och körkort.


Läs hela artikeln här och få fler tips!

 

Källa: fasticon.se