5 ställen att kika på inför nästa konferens
PUBLICERAD 20/11/2022
Lästid ca 2 min

5 ställen att kika på inför nästa konferens

Börjar det bli dags att planera årets konferens eller event? Med bra framförhållning har ni möjlighet att få den exakt som ni vill – och samtidigt skapa nya, minnesvärda upplevelser. Här är några konferenslokaler och andra ställen som kan vara värda att kika lite extra på.

Aktivitetsfylld industriromans

Svårt att hitta lokaler för det stora företaget? I Västerås finns möjlighet att checka in på någon av de 18 våningarna industriromans hos Steam hotel. Här erbjuds allt från karaoke och bio till golfsimulator, rundpingis och varma pooler. Välj konferenspaket över dagen, 24 eller 36 timmar – eller stanna så länge det passar er.

Djur- och naturnära

Är ni ute efter ett äventyr med eftertanke? På Furuvik i Gävle kommun skapas möten mellan både kollegor och djur. Ni och får träffa djur och djurskötare för att lära er mer och höra hur parken jobbar för att bevara hotade arter. Sedan kan ni mötas i moderna konferenslokaler i en lugn atmosfär nära havet.

Filmisk glamour

Är det glamour ni är ute efter finns stilfulla på Ellery Beach House på Lidingö utanför Stockholm. I nästan filmiska miljöer som inspirerats av 60- och 70-talet kan du välja kluriga aktiviteter som till exempel Escape game eller The challenge – eller ge er iväg för fartfyllda minuter med helikopter, sjöflyg eller stridsbåt. Ellery har stora mötesrum där alla får plats och restaurang och klubb som passar utmärkt att koppla av i efteråt.

Konst och kultur

Till Artipelag och en konferens full av konst och arkitekturtar ni en båttur från Stockholm city. Nya intryck skapar innovativa tankar och öppna ytor ger stora möjligheter för möten människor emellan, storslagna mingel eller en avskalad middag. Här är det anpassat för dagkonferens eftersom ingen övernattning finns, men miljön perfekt för events och inte minst bilder till era sociala medier.

Konferens inne och ute

Letar ni en konferens med storslagen natur, hundspann, norrländska smaker och chans till norrsken? Till vintern skördas is från Torne älv och skapar en av Sveriges största sevärdheter – Icehotel. Eftersom den byggs upp på nytt varje år blir varje resa unik. Icehotel 365 finns också med boende och mötesrum för många. 200 km norr om Polcirkeln och 1 timme och 30 minuter från Arlanda får ni en upplevelse som medarbetarna sent kommer att glömma – oavsett årstid.

Vill du ha mer inspiration – läs mer om hur du ordar en lyckad konferens här.