Hälsoresan gav energi och livskvalitet

Lästid : 3 min

Hälsoresan gav energi och livskvalitet

Möt Mona – en av Funmeds patienter som har testat det nya konceptet medlemskap. Mona sökte sig till Funmed i våras, med mångåriga hälsoproblem. Diffus smärta, artros, dålig sömn, högt blodtryck, trötthet och orolig mage var bara några av anledningarna till kontakten.

Mona är 63 år och arbetar som arbetsmarknadscoach i Haparanda. Hon har länge följt Funmed och andra aktörer i hälsobranschen. Hon har deltagit i webbinarier, läst mycket och med tiden har hennes intresse för precisionshälsa och funktionsmedicin vuxit sig starkare. Synsättet att gå till botten med symtom med hjälp av vetenskap, data och erfarenhet tilltalar. Hon har imponerats av att funktionsmedicin lyckas oftare än hälso- och sjukvården vid behandling av livsstilssjukdomar.

Att investera i sin egen hälsa

Till sist gjorde Mona slag i saken och kontaktade Funmed. Hon hade hört talas om Funmeds medlemskap och efter ett rådgivningssamtal bestämde hon sig.

Boka ett gratis introduktionssamtal med Funmed

– Jag har lovat mig själv att ta hand om mig, att satsa på min hälsa så att jag mår bra och har energi den dagen jag blir pensionär. Jag ser mitt engagemang hos Funmed som en investering. Det gäller att verkligen våga investera i sig själv och framtida livskvalitet.

Då Mona inte har någon av Funmeds kliniker nära har besöken skett digitalt. Hon upplever ändå att hon fått önskad support och trygghet. Hon har hittills haft två läkarbesök och träffar med hälsocoach.

Fantastiska resultat på kort tid 

I juni var det dags för resultatgenomgången, tillsammans med läkaren. Med utgångspunkt i provsvar och hälsohistoria gjorde läkaren en djupgående analys och skapade en behandlingsplan. Resultaten lät inte vänta på sig.

– Resultaten har varit fantastiska, på kort tid. Jag har gått ner tio kilo och har inte alls lika ont. Min sömn har förbättrats, jag har fått klarare hy och lugnare mage. Jag har tagit bort flera mediciner och mina värden tyder inte längre på pre-diabetes.

Mona äter nu en variant av lågkolhydratkost. Recepten hon fått av Funmed har varit lätta att laga och maten har smakat. Hon har också ägnat sig åt lätt motion och regelbundna pass på vibrationsplatta. Hälsocoachen har funnits vid hennes sida som ett uppskattat stöd och i Funmeds app finns allt man behöver.

Kunskap är nyckeln

Visst har det förekommit utmaningar, men enligt Mona handlar det om kunskap och om att bestämma sig. Hälsoresan har gått förvånansvärt lätt, varje framsteg har sporrat.

– Så mycket energi och livsglädje som jag haft under sommaren vet jag inte när jag tidigare upplevt. Jag får kommentarer från vänner om hur pigg och frisk jag ser ut. Mina kollegor känner knappt igen mig och jag tipsar alla om Funmed. Jag önskar att fler får chansen att uppleva en hälsoresa. Funmeds medlemskap hjälper mig att förbättra hälsa och livskvalitet på så många plan.

Boka ett gratis introduktionssamtal för att få veta mer om hur Funmed kan hjälpa dig!


Om Funmed

Funmed erbjuder ett medlemskap för långsiktig hälsa och ökad livskvalitet. Fokus ligger på att förstå och behandla underliggande orsaker till hälsobesvär, inte bara de uppenbara symtomen. Det egna vårdteamet – bestående av legitimerade läkare och sjuksköterskor samt hälsocoacher – ger patienten det stöd som krävs för att lyckas uppnå långsiktig hälsa. Funmed har hjälpt tusentals patienter som lidit av trötthet, hudproblem, mag- och tarmsymtom eller andra långvariga hälsoproblem. Läkarklinikerna finns i Stockholm, Göteborg, Halmstad och Malmö och erbjuder digitala och fysiska besök.