Hitta ny kompetens – på JobbFestivalen 2022
PUBLICERAD 13/9/2022
Lästid ca 1 min

Hitta ny kompetens – på JobbFestivalen 2022

Föråldrade rekryteringsmetoder och tankesätt sätter käppar i hjulet för många sökande vid rekrytering, trots att de är väl lämpade för arbete. Samtidigt har många företag svårt att hitta rätt kompetens – och det är något JobbFestivalen vill både förändra och belysa.

Mångfald och inkludering

JobbFestivalen går av stapeln den 14 september i Kungsträdgården i Stockholm med tema ”mångfald och inkludering”. Genom att föra samman arbetsgivare och sökande från hela landet hoppas man kunna förändra attityder på just arbetsmarknaden. Festivalen är också en mötesplats där verksamheter får möjlighet till förbättrad matchning och goda chanser att hitta rätt kandidater.

Spana mot Norr

Särskilt i Norr- och Västerbotten sker många nyetableringar just nu. Till exempel Northvolts batterifabrik i Skellefteå, Luleå LKAB industripark och Piteå Markbygden Vindkraftspark, som kommer stå för ca åtta procent av Sveriges totala elproduktion. Prognosen visar på ett behov av cirka 100 000 nya jobb i regionen de kommande åren – vilket är orsaken till att Skellefteå kommun och Arbetsförmedlingen Norrbotten gått samman i aktiviteten ”Spana mot Norr” som ska få fler att ta chansen att bo och arbeta i Norr- och Västerbotten.

Knyt kontakter online

För deltagare är mässan inte bara ett event på plats, utan också en interaktiv mötesplats på nätet. Med syfte att knyta intressanta affärskontakter, förmedla jobb, praktikplatser och hitta deltagare till yrkesinriktade utbildningar hjälper JobbFestivalen till att skapa fler dynamiska arbetsplatser.

Vill ditt företag delta?

JobbFestivalen går av stapeln den 14 september 2022 i Kungsträdgården, Stockholm.

Anmäl dig som rekryterare här