Professorn varnar: Vi tränar oss till döds
PUBLICERAD 6/12/2021
Lästid ca 2 min
Webinar

Professorn varnar: Vi tränar oss till döds

Hjärt- och kärlsjukdom är idag den vanligaste dödsorsaken i Sverige. Det går dock att förebygga genom att leva hälsosamt, vilket är något vi ständigt matas med genom mängder av hälsoråd, träningstips och “måsten” för ett långt och hälsosamt liv. I sin nya bok Radikalt Lagom varnar läkaren och professorn Fredrik Nyström för den ökande träningshetsen och pressen på att leva hälsosamt.

Att springa maraton, träna varje dag och gå på extrema dieter kan vara direkt livsfarligt enligt Fredrik. Forskning visar att när kroppen utsätts för hård påfrestning, genom t ex ett maraton- eller vasalopp, ökar risken för ärrbildning på hjärtat tre gånger jämfört med personer som inte tränar överhuvudtaget.

Så vad är egentligen en hälsosam livsstil? Och hur kan vi förebygga hjärt- och kärlsjukdomar utan att träna ihjäl oss? Varmt välkommen till detta kostnadsfria webinar där vi kommer prata med Fredrik Nyström, som själv kallar sig “visselblåsare från sjukhusgolvet”, om denna forskning och vad som enligt honom faktiskt är den bästa metoden för att leva ett hälsosamt liv.


Inbjudan till Webinar

Torsdagen den 9 december kl. 15.00-15.45 bjuder OneLab in till Webinar med Fredrik Nyström om hur vi kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar utan att träna ihjäl oss.

Fredrik Nyström forskar om hur vår kost, träning och andra livsstilsfaktorer påverkar risken för hjärt-kärlsjukdomar, fetma och diabetes. Han har precis släppt sin bok Radikalt lagom där han med hjälp av de senaste forskningsresultaten synar våra mest vedertagna hälsosanningar.

Se inspelad version här


Hållbar hälsa för alla medarbetare med OneLab

En ny undersökning från Arbetsmiljöverket visar att var tredje arbetstagare upplever hälsoproblem kopplade till arbetet och att ohälsan på svenska arbetsplatser ökar. Att aktivt arbeta för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö är därför viktigare än någonsin för att skapa förutsättningar för en hållbar och frisk arbetsplats.

Med smarta hälsoundersökningar, en modern hälsoportal och experter inom vård hjälper OneLab företag att identifiera och åtgärda eventuella arbetsmiljörisker och dolda arbetsrelaterade hälsoproblem. Som arbetsgivare får ni insikt i hur era medarbetare mår och varje individ som visar en hälsorisk får personlig återkoppling från sjuksköterska med förslag på insatser som skulle förbättra hälsan. En frisk arbetsplats gynnar alla, både er som arbetsgivare, medarbetaren och samhället i stort.

Vill du veta mer om hur OneLab kan hjälpa er organisation skapa förutsättningar för en frisk och hållbar arbetsplats? Läs mer om OneLab här »