Tips för att skapa delaktighet i det hybrida mötet
PUBLICERAD 23/1/2023
Lästid ca 2 min

Tips för att skapa delaktighet i det hybrida mötet

Många trivs bra med att jobba hemifrån vilket är en av många fördelar med hybrida möten. Distansarbete ett par dagar i veckan kan göra oss mer engagerade, vi blir mer produktiva och upplever färre distraktioner. Delaktighet var ämnet när AVS hade ett panelsamtal i Göteborg. Här får du tips för hur du skapar mer jämlika och inkluderande möten.

Det handlar om likvärdighet. Ska man kunna delta i ett distansmöte så gäller det att alla syns bra och hörs bra och att alla får vara med på samma villkor."
Per Roslin, AV-rådgivare. AVS.

Topp 10 tips för dina hybridmöten

  1. Ordna det fysiska rummet. Starta upp mötesutrustningen i tid.
  2. Se till att alla som är med i mötet har samma förutsättningar och syns och hörs bra.
  3. Ha en mötesledare och en tydlig agenda som för mötet framåt för att inte fastna på punkter.
  4. Se till att alla får komma till tals och försök fånga upp dem som inte pratar så mycket.
  5. Prata in i kameran, inte bara till de som sitter i det fysiska mötet.
  6. Alla mötesdeltagare har samma ansvar att vara delaktiga. Även de som inte sitter på plats.
  7. Som mötesdeltagare, var ärlig och öppen om tekniken inte fungerar.
  8. Behöver du ha mobilen på under mötet. Säg det så visar du respekt för gruppen.
  9. Är barnen hemma och ev. kan komma inspringande. Be om ursäkt för det innan.
  10. Det är oftast bättre att ha mötet även om det springer in barn i bilden bara man berättar om det innan. Förståelsen är oftast stor.

Möjligheter med hybrida möten

I det verkliga livet kan vi inte vara på så många ställen samtidigt under en dag och med en såpass stor geografisk spridning. De som tidigare har arbetat i företag och verksamheter som sitter på olika platser i Sverige och världen känner absolut till dessa fördelar. Vi slipper hetsa mellan möten. Att vi inte längre behöver vara på plats kommer att göra oss mindre stressade även om vi fortfarande är i behov av fysiska möten.

I AVS lokaler i Göteborg hade vi ett samtal om hur du får koll på dina hybrida möten och skapar delaktighet.


Har du behov av lösningar för att kunna genomföra effektiva videokonferenser i ditt företag?

Givetvis kan vi leverera anpassade anläggningar och mjukvaror etc. Välkommen att kontakta oss på AVS så hjälper vi dig att hitta utrustning som möjliggör videokonferenser med professionell kvalitet.

Skola, klassrum & utbildning

Digitaliseringen av skolan har det pratats mycket om och med rätt anläggning kan arbetet underlättas för både lärare och elever. Dagens teknik har potential att göra lärandet roligare och mer effektivt. Styrsystem, ljudanläggningar, skärmar, projektorer, kabel- och kontakthantering, digital signering och rumsbokningssystem är praktiska redskap för alla som jobbar i skolan.

Rådgivning

På AVS har vi allt ni behöver för att på bästa möjliga sätt använda er av digital teknik som möjliggör nya och effektiva sätt att samarbeta på kring utrustning som kan förbättra kommunikationen vid konferenser i era lokaler och på distans. Kontakt oss gärna för att få rådgivning.

AVS är en totalleverantör inom ljud- & bildteknik.Bolaget grundades 1986 med namnet AV Syd och har sedan dess blivit en av Sveriges ledande aktörer inom AV-teknik. Vi arbetar med stora och små projekt inom offentlig och privat sektor.