Internationella kvinnodagen - Refugees in Tech

Lästid : 1 min

Internationella kvinnodagen - Refugees in Tech

Den 8 mars lanserar Microsoft och Stockholms stad utbildningsprogrammet Refugees in Tech. Programmet ska möjliggöra en karriär inom tech för kvinnor på flykt från kriget i Ukraina.

Programmet Refugees in Tech riktar sig till kvinnliga flyktingar från Ukraina som bor i Stockholm och som är intresserade av en karriär inom it- och techbranschen.

Inom ramarna för Stockholms stad och Microsofts samarbete kommer cirka 35 kvinnor på flykt från kriget i Ukraina och numera bosatta i Stockholm att ta del av ett tre månader långt utbildningsprogram bestående av såväl en teoretisk techutbildning inom webbutveckling som ett traineeprogram. Programmet kommer även att ta emot deltagare från närliggande kommuner samt digitala deltagare. Programmet leds av en av Microsofts molnrådgivare, Korey Stegared-Pace på Reactor, och har utformats för att ge deltagarna övergripande kunskaper inom efterfrågade techämnen.  


Välkommen att träffa företag, skolor och organisationer
inom tech-branschen

Plats: Welcome House, Medborgarplatsen 25
Datum: 8 mars 2023     
Tid: 13:00 - 16:00

Välkommen på tech-mässa för dig som är kvinna, icke-binär och bor i Stockholm!


Under hösten 2022 genomförde Microsoft Reactor i Stockholm en första pilot av Refugees in Tech. Reactor är Microsofts mötesplats för kompetensutveckling och nätverkande där deltagarna kan ta del av bland annat kostnadsfria utbildningar. Totalt genomgick 17 kvinnor en techutbildning inom bland annat webbutveckling. Tio kvinnor har för närvarande praktikplatser hos bland annat partnerbolag till Microsoft, medelstora företag och startups.