Henrik Dorsins stora publiksuccé
PUBLICERAD 17/10/2022
Lästid ca 2 min
Personalevent

Henrik Dorsins stora publiksuccé

Årets mysigaste tips på personalevent! Julföreställningen Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton, sätts upp på nytt! Den här gången på Filadelfia vid S:t Eriksplan i Stockholm med premiär 23 november.

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Sagan om 14-åriga Karl-Bertil Jonsson som tar paket från sitt extrajobb på posten och delar ut till de fattiga är en våra mest älskade berättelser. Dorsins version av den klassiska julsagan av Tage Danielsson från 1975, sågs av över 35 000 personer förra gången och hyllades av kritikerna som bland annat kallade den en klassiker (Nyhetsmorgon) och en njutning (Svenska Dagbladet).

– Jag är så otroligt glad att få spela Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton igen, dessutom med i stort sett med samma gäng. Det blir som en återträff där spelglädjen från sist kommer att infinna sig direkt, säger Henrik Dorsin.

– Vi har aldrig upplevt en sådan efterfrågan på någon av våra föreställningar som efter Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton. Efter många mejl och telefonsamtal från längtansfulla biljettköpare är det uppenbart att det är fler än vi själva som vill ha Karl-Bertil som en återkommande tradition, säger Scalas producent Matilda Klein. Föreställningen Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton spelas vid ett begränsat antal tillfällen med premiär den 23 november 2022.

Biljetter: ticketmaster.seBerättaren: Henrik Dorsin
Karl-Bertil Jonsson: Anton Lundqvist
Karl-Bertils ömma moder m fl: Vanna Rosenberg
Tyko Jonsson, Karl-Bertils stränge fader m fl: Andreas T Olsson
Fru Bergdahl m fl: Katrin Sundberg
Byrådirektör H. K. Bergdahl m fl: Andreas Rothlin Svensson
Övriga medverkanden: Björn Wikström, Lisa Veronica Andersson och Isabelle Billstein

Regissör och koreograf: Anna Vnuk
Bearbetning och sångtexter: Henrik Dorsin
Kompositör: Carl Bagge
Produktionsdesigner: Per Åhlin
Scenograf: Pelle Magnestam
Musiker: Carl Bagge (piano), Martin Höper (bas), Per ”Texas” Johansson (träblås) och Per Ekdahl (trummor och slagverk), Josefin Runsteen (fiol), Annika Granlund (trumpet) och Ebba Åsman (trombon)
Kostym/mask och perukdesigner: Susanna Rafstedt
Ljusdesign: Maria Ros