Så här kan du utforma din egen nya HR-cykel i tre steg

Lästid : 2 min

Så här kan du utforma din egen nya HR-cykel i tre steg

Prestationshantering har varit en viktig del av HR i över 100 år, men hur optimerar du den?

Det är effektivt att ofta ha ett ‘bra samtal’. På så sätt kan du hjälpa de anställda att uppnå optimala prestationer och uppfylla organisationens mål. Frågan är förstås hur du kan utforma en effektiv prestationscykel. Vi hjälper dig gärna att komma i gång med 3 steg och stödmaterial, inklusive ett faktablad, en checklista och en arbetsbok. Allt detta material finns i en praktisk verktygslåda som du kan ladda ner gratis.

1.   Utveckla en vision om HR-cykeln

Vi rekommenderar att du börjar med en nollmätning, för vad tycker dina anställda om organisationens nuvarande HR-cykel? Ingen har ett bättre perspektiv på vad som fungerar och vad som inte fungerar. Ha det i åtanke. När du väl har tänkt ut en vision, se till att inkludera resten av organisationen i processen. Den här verktygslådan innehåller material för att stödja detta första steg.

2.   Utforma din egen HR-cykel

Har du de allmänna riktlinjerna för din vision nedtecknade på papper? Då är det dags att göra val för varje tema. Dessa är de aktuella ämnena:

●      Fokus
●      Ägarskap
●      Öppenhet
●      Utvärdering
●      Belöningar
●      Genomförande

Vad exakt handlar det om, vem är ansvarig och när? Och vill du att utvärdering och belöning ska vara kopplade till varandra? Allt detta är frågor att tänka på. Verktygslådan innehåller en praktisk guide och en arbetsbok som hjälper dig att besvara dessa frågor. På så sätt kan du skapa en effektiv design som passar din organisation sömlöst, med en steg-för-steg-metod.

3.   Välj programvara för att stödja din HR-cykel

Du vill förmodligen stödja din nya HR-cykel med programvara för att kunna erbjuda anställda och handledare optimalt stöd. Men vad ska du vara uppmärksam på? Checklistan för krav och produktpresentationen hjälper dig att göra rätt val. När allt kommer omkring vill du ha effektiva verktyg med mervärde.

De tre stegen och materialet I en smart verktygslåda

Det är uppenbart att prestationsstyrning skulle behöva en uppgradering. Men hur? För att hjälpa dig att utforma en effektiv HR-cykel har vi sammanställt en verktygslåda. Förutom ovan nämnda material innehåller den bloggar, e-böcker, verktyg och videor för inspiration. Ladda ner verktygslådan gratis nu och börja arbeta direkt.