I år blir Jobbfestivalen digital
PUBLICERAD 1/3/2023
Lästid ca 2 min

I år blir Jobbfestivalen digital

2023 blir Jobbfestivalen även en digital mässa med ambitionen att göra eventet ännu mer inkluderande.

Förra årets succé Jobbfestivalen tema mångfald och inkludering, lockade 10 000 personer till Kungsträdgården den 14 september 2022 och gav 600 personer nytt jobb.

Jobbfestivalen riktar sig främst till de som sedan längre står utanför arbetsmarknaden, såsom funktionsnedsatta, åldersdiskriminerade, utrikesfödda och unga arbetslösa samt nyanlända. Ambitionen med Jobbfestivalen är att bidra till mer mångfald på arbetsmarknaden och skapa fler dynamiska arbetsplatser.

Det digitala eventet arrangeras tillsammans med svenskägda Lansera Virtual Events som har genomfört många större, digitala rekryteringsevent, såsom Bazaren och Framtidsmässan. Lanseras eventplattform erbjuder en interaktiv 3D-miljö som är så nära en fysisk mässa man kan komma. I de digitala montrarna kan besökare nätverka med arbetsgivare genom chat och videosamtal, boka intervjuer, ta del av frågestunder, panelsamtal och föreläsningar, samt direkt ansöka om jobb, utbildning eller praktikplatser.


Anmäl dig till Jobbfestivalen här

Jobbfestivalen äger rum den 23 maj i Kungsträdgården och digitalt på nätet


Inkludering och mångfald är ständigt aktuella frågor och vi behöver hitta nya sätt för att skapa nya möjligheter att jobba med dessa frågor. En digital plattform för detta ändamål är helt rätt i tiden. Jag brukar säga, ”Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka” – Mats Wernheim.

Om Jobbfestivalen

Jobbfestivalen är en mötesplats för arbetssökande och företag med rekryteringsbehov samt företag och organisationer som erbjuder tjänster i syfte att öka mångfalden och minska risken för diskriminering.

Om Mats Wernheim

Mats är initiativtagare till Jobbfestivalen och är en idéskapare och mångsidig serieentreprenör som har arbetat inom bemannings-och rekryteringsbranschen sedan 1991. Han är bland annat grundare av bemanningsföretaget MAYDAY, 1991 (ISS/MAYDAY) och JobAgent, 1999 (Want), samt Jobbfestivalen, 2022.