Strategin att inte anställa
Podcast

Lästid : 1 min

Strategin att inte anställa

Skoentreprenören Cecilia Blankens har en amerikansk you-go-girl-attityd och ett mindset som heter "jag klarar allt". Hon var en av våra första influencers innan begreppet var uppfunnet och har varit tidig på vågen i flera av sina projekt.

Cecilia tvekade inte en sekund att starta skomärket Blankens samtidigt som hon blev mamma och var nyinflyttad i LA. Vi pratar om varför entreprenörsmammor som jobbar får kritik, hur Cecilia och maken Per jonglerar två karriärer samtidigt och hur det är att plocka in sin bästa vän i bolaget. Och varför hatar Cecilia ordet klimatångest?

Citat ur avsnittet:

"Jag är en lösningsorienterad optimist som inte tänker jobba ihjäl sig, och som har slutat skämmas över att jag tycker om att tjäna pengar" - Cecilia Blankens, grundare Blankens

"Det enda man kan vara säker på är att man kommer att göra fel, misstag kommer att hända. Då behöver man inte oroa sig för det. Då vet man bara att det kommer hända. När det händer så tar man det då, man behöver aldrig stressa" - Cecilia Blankens, grundare Blankens

Lyssna på hemsidan 

Lyssna på Spotify

Lyssna på Apple podcast


Varje vecka gästas Edit Künstlicher av driftiga, innovativa och kloka entreprenörer som frikostigt delar med sig av sina känslor och erfarenheter kring sitt bolagsbygge. Podcasten ska ge dig som går i tankarna att starta eget och dig som redan har ett eller flera bolag insikter, igenkänning och ett tips eller två. För man måste vara lite galen för att bli entreprenör! Edit har gett sig sjutton på att ta reda på vad som rör sig i huvudet på en entreprenör!