7 hälsotips för att bli en attraktiv arbetsplats
PUBLICERAD 30/8/2022
Lästid ca 2 min

7 hälsotips för att bli en attraktiv arbetsplats

Nu bjuder vi på 7 hälsotips för att bli en attraktiv arbetsplats. En guide som hjälper din verksamhet att ta hälsoarbetet till en helt ny nivå.

Här hittar du guiden

I korthet får du råd kring:

  • Hur hälsoarbetet kan göras enkelt och kul att vara med på för alla.
  • Hur du tar din arbetsplats från nuläge till önskat framtidsläge och era hälsomål.
  • 7 tips för en aktivare vardag där motion på arbetstid ingår.
  • Siffror som visar hur hälsa måste lyftas upp på ledningsnivå.
  • Hälsoinspiratörens och hälsostrategens viktiga roll i förändringsarbetet.

Tillsammans med Challengize bjuder vi på 7 hälsotips för att bli en attraktiv arbetsplats. Det finns framgångsrika företag att lära ifrån som lyckats vända trenden från arbetsrelaterad ohälsa och höga sjukfrånvarokostnader till ökad frisknärvaro med uppåt 30 procent på ett år genom preventivt hälsoarbete.

Förutom ökad frisknärvaro finns det större vinster än så, bland annat 30 - 60 procent i ökade produktivitetsvinster och 59 procent lägre risk att tappa personal när medarbetare mår bättre och orkar mer.

I guiden får du tips om hur du kan skapa en strategi för att etablera en hälsosam och lönsam organisation som håller i längden. Här ligger grunden att skapa engagemang, teamkänsla, glädje och energi genom fysiska aktiviteter – där även social och psykisk hälsa ingår i den långsiktiga hälsoplanen. Inte minst att hälsoarbetet bör vara enkelt och roligt för alla inblandade för att kunna skapa goda hälsovanor.

Trots att anställda är företagets viktigaste resurs så upplever var tredje yrkesverksam hälsoproblem kopplat till jobbet och varannan svensk vill byta jobb i år. Ofta beror det på att arbetsgivaren saknar en långsiktig hälsostrategi. Som tur är finns det framgångsrika verksamheter att lära ifrån, de som ökat frisknärvaron och stärkt employer branding. Guiden ger enkla tips och beprövade strategier för att hjälpa fler att etablera en hälsosam organisation som vinner i längden.

Ladda ner

Guide