Flexibel lön? Helt utan administration
PUBLICERAD 11/10/2022
Lästid ca 2 min

Flexibel lön? Helt utan administration

Ökad inflation, högre elräkningar och höjd ränta. Den rådande situationen påverkar oss alla på ett eller annat sätt – arbetsgivare som arbetstagare. Och för många anställda kan ekonomisk stress leda till sämre prestation på arbetet.

Hur gör du som arbetsgivare eller HR-chef för att hjälpa och stötta dina anställda vid ekonomisk stress? Den enkla lösningen är att erbjuda flexibel lön i appformat.

Varför behövs flexibel lön?

Eftersom hela 50 % av så kallade frontline workers (medarbetare i exempelvis butik, produktion eller ute i fordon) vill byta arbetsplats, är personalomsättning viktigare än någonsin. Genom att erbjuda era medarbetare unika och relevanta förmåner minskar risken för uppsägningar samtidigt som chansen till nyrekryteringar ökar. Baserat på studier* har Mysaly dragit slutsatsen att flexibilitet kring arbetstid och lön är både uppskattat och effektivt:

  • 2 av 3 vill inte ha en specifik dag i månaden då lönen betalas ut.
  • 25% ser flexibel lön som avgörande när de väljer arbetsgivare.
  • 60% skulle vara mer motiverade att ta ett extrapass om de blev erbjudna snabbare utbetalning av lön.

Dessutom syns positiva resultat hos företag som redan har erbjudit flexibel lön under en period; fler medarbetare vill stanna kvar på arbetsplatsen, fler vill ta pass och fler personer söker sig dit.

Ta reda på mer om flexibel lön

Hur fungerar tjänsten?

Att kunna erbjuda flexibel lön har länge varit komplicerat och olönsamt, både administrativt och systemmässigt. I dag finns automatiska tjänster som sköter detta åt er samt integrerar i ert befintliga schemaläggningssystem utan att påverka era kassaflöden. Och medarbetare får tillgång till sin lön direkt efter att arbetspass är attesterade. Allt samlat i en app; Mysaly.

Logiken är enkel; många företag skriker efter anställda – och de anställda skriker efter bättre förhållanden.

Vill du sticka ut på arbetsmarknaden?
Läs mer här.

*Källa