Så blir du en modern arbetsgivare – erbjud förmåner som ligger rätt i tiden
PUBLICERAD 16/11/2022
Lästid ca 2 min

Så blir du en modern arbetsgivare – erbjud förmåner som ligger rätt i tiden

Många faktorer bidrar när en arbetssökande bedömer attraktiviteten hos en arbetsgivare. Ofta är det de mjuka värdena som lockar mest, så som relationer och tillit. En knäckfråga för arbetsgivaren är därför hur man når de mjuka värdena. Ett rejält steg på vägen är att erbjuda relevanta förmåner.

Vad är då en relevant förmån? Det kan vara något som förenklar vardagen för den anställde, som exempelvis lunchförmåner, friskvårdsbidrag eller transportförmåner. Det sistnämnda är något som fått ett uppsving efter pandemin, när allt fler återgår till kontoret. Dessutom kan transportförmåner anpassas efter de anställdas behov. Kort sagt – en flexibel förmån för den moderna arbetsgivaren.

Flexibelt och hållbart

Transportförmåner har flera flexibla och hållbara fördelar som kan anpassas efter arbetsplats, arbetstagare och behov. Men en sak är säker – fördelarna kan bli ännu fler om du väljer cykel som transportmedel:

  • Det uppmuntrar till att ta sig till och från kontoret.
  • Det är klimatsmart.
  • Det motiverar till fysisk aktivitet i vardagen.
  • Den är kostnadsneutral för arbetsgivaren då förmånen finansieras via bruttolöneavdrag
  • Det är ekonomiskt för arbetstagaren – hen kan spara upp till 40 % jämfört med att köpa cykel privat.

Förmånscyklar – att tänka på som arbetsgivare

När du som arbetsgivare väljer vilket företag du vill använda för att kunna erbjuda dina anställda förmånscyklar finns det en del saker som kan vara bra att tänka på. Ett företag som nyligen har kommit till den svenska marknaden och som sticker ut bland konkurrenterna är BusinessBikesom är en del av världens största cykelgrupp Pon.bike. De erbjuder nämligen flexibilitet och enkelhet utöver det vanliga. Här är våra bästa tips på vad du ska tänka på när du väljer:

  • Leta efter en fullservicetjänst: med en helautomatiserad digital process blir det mindre administration samt smidigt och bekymmersfritt för dig som beställare.
  • Välj ett företag där helförsäkring ingår.
  • Leta efter en så kallad ta-tillbaka-garanti – då slipper du oroa dig för vad som händer vid förändrande anställningsförhållanden.
  • Hitta en tjänst som passar just ditt företag. BusinessBike tillämpar inga beställningsfönster eller minimikrav på volym – och då spelar det ingen roll om du är ett mindre, medelstort eller större företag.
  • Hur många partnercykelbutiker är anslutna till tjänsten och finns det några i närheten av var du och dina anställda befinner er? BusinessBike har över 90 anslutna butiker från Ystad i söder till Luleå i norr där man kan välja cyklar ifrån – och nya ansluter varje vecka.

Ladda ner rapporten för att se hur förmånscykeln blir en lyckad förmån på er arbetsplats