Så här förbereder ni er inför den nya visselblåsarlagen

Lästid : 1 min

Så här förbereder ni er inför den nya visselblåsarlagen

Den 17 juli 2022 kommer det bli lag för alla arbetsplatser med över 246 anställda att ha ett visselblåsarsystem. Tidigare har lagen bara gällt företag med 50–246 anställda, men nu behöver alltså fler företag se till att ha ett system som hjälper medarbetare att rapportera missförhållanden på arbetsplatsen på ett anonymt och krypterat sätt. Så här enkelt kan du se till att ditt företag följer reglerna.

Visselblåsning som EU-lag

Missförhållanden på företaget kan vara svåra att se eller att våga prata om. För att medarbetarna ska känna sig trygga att rapportera sådana missförhållanden behövs en anonym och krypterad tjänst som följer de regler och regelverk som finns. På så sätt kan du som arbetsgivare se till att alla mår bra och erbjuda välmående. 

Så här enkelt är det

Med Boomr visselblåsarsystem är det valfritt för visselblåsaren att uppge sitt namn och de kan sedan enkelt beskriva det inträffade och skicka in. Ett ärendenummer gör det smidigt att följa ärendet, både för visselblåsaren och för företagsledaren eller handläggaren. Sedan kan ni som företag göra återkoppling och anteckningar. Varje gång något uppdateras får alla involverande i ärendet en notis som gör att de inte missar något. 

Hjälp när du behöver

Boomr har utvecklat ett system som inte bara följer det lagen säger, utan även går att skräddarsy så att den matchar just ditt företags grafiska profil och gränssnitt. Dessutom ingår kontakt med erfarna jurister som ni kan använda och gör att du som företagare kan skräddarsy visselblåsarsystemet utifrån dina egna och företagets behov och önskemål.

Se klippet om hur Boomr fungerar här

Fördelar med Boomr visselblåsarsystem:

  • Anonymt och tryggt
  • Användarvänligt 
  • Kostnadseffektivt
  • Kan skräddarsys för ditt företag
  • Juristhjälp ingår