Så blev de bäst i koncernen – igen! 4 tips för hållbar ledarutveckling
PUBLICERAD 20/11/2023
Lästid ca 3 min

Så blev de bäst i koncernen – igen! 4 tips för hållbar ledarutveckling

Ett skräddarsytt program för ledarutveckling fick Quality Hotel Friends att bli bäst i koncernen – flera gånger om! – Utan Resultatbolaget hade inte något av de här priserna blivit av, säger Christel Ericson, hotelldirektör.

Quality Hotel Friends ligger intill Friends Arena i Stockholm. Med 650 rum och 15000 kvadratmeter eventyta är det Sveriges näst största hotell. 2016 kom Christel Ericson i kontakt med hotellet för första gången, som vikarierande controller. Två år senare återvände hon som vd.

– Det finns enorma möjligheter på ett så här stort hotell, men jag hade sett att man inte utnyttjade dess fulla potential. Jag älskar att nätverka och insåg vad ett utökat samarbete med Friends Arena och de andra företagen i Arenastaden skulle kunna innebära.

Stora framgångar med skräddarsytt program för ledarutveckling

I samband med att hon tog överchefskapet byttes en del nyckelpersoner ut.

– Vi hade en ganska ny ledningsgrupp och en del gamla avdelningschefer. De hade inte jobbat tillsammans tidigare och pratade inte riktigt om samma saker. Vi behövde jobba ihop gruppen och bli ett effektivt team.

– Jag hade ju redan jobbat med Resultatbolaget och visste att de var de bästa.

Ett första ledarutvecklingsprogram har därefter följts av flera uppföljningar.

– Under ledarutvecklingsprogrammet satte vi upp gemensamma mål och spelregler att arbeta utifrån. Efter det har det varit väldigt enkelt att komma vidare och att lyckas.

Resultatet har inte uteblivit: Tre gånger har hotellet tagit hem utmärkelsen bästa Quality Hotel, i samband med Strawberrykoncernens årliga personalevent.

– Utan Resultatbolaget hade inte något av de här priserna blivit av, slår hon fast.

Viktigt med kontinuitet och uppföljning

– När man börjar jobba tillsammans med en konsult kan det kännas bra efter själva genomgången, men den känslan håller ofta inte i sig särskilt länge. För Resultatbolaget däremot är hållbara resultat avgörande och därför följer de kontinuerligt upp insatsen.

För Christel Ericson har samarbetet med Resultatbolaget blivit en naturlig del i hennes eget ledarskap:
– Så fort jag har några kronor över ringer jag Resultatbolaget för en uppföljning.


Resultatbolagets fyra bästa tips för framgång genom ledarträning

  • "Go slow to go fast". Satsa på att bygga gruppen, sätt gemensamma mål och skapa en solid grundtillit. Det tar tid som ibland kan kännas svårt att prioritera, men när ni gjort det kan ni springa snabbt mot era mål. Och totalt sett är det en snabbare väg till framgång.
  • Tillit och öppenhet. Tillit till varandra i gruppen gör att ni lär känna varandra på djupet, arbetar effektivare tillsammans och kan möta svårigheter mycket bättre. Men det finns ingen genväg. För att bygga tillit krävs öppenhet och det kan vara otäckt att öppna sig, därför krävs mod.
  • Uthållighet och anpassning. Ett enda tvådagarsinternat löser inte problemet – det finns ingen quick fix.Att utveckla ledare kräver återkommande arbete med gruppen och individerna. Planera in uppföljningstillfällen och justera innehåll och upplägg utifrån gruppens utveckling och behov.
  • Utan varför är det lätt att gå på grund. Oavsett hur tight och effektiv gruppen är kommer ni inte komma framåt om inte alla springer åt samma håll. Peka ut ert mål, er vision, på ett sätt som inspirerar och tydliggör vad ni vill åstadkomma och låt det genomsyra alltni gör. Det kommer både inspirera chefer och medarbetare och hjälpa er att prioritera.

Om Resultatbolaget

Vi har utvecklat över 5ooo chefer på 250 företag. Resultatbolaget hjälper er att lyckas! Vi är en strategisk partner som hjälper er hela vägen från behovsanalys till förankrad förändring. Vi mäter, följer upp och leder våra kunder hela vägen. Självklart skräddarsyr vi våra utbildningar, program och workshops efter era behov!

Vill du veta mer om hur Resultatbolaget kan hjälpa din organisation till nya framgångar genom ledarutveckling? Varmt välkommen att kontakta oss idag för ett förutsättningslöst möte. Kontakta oss på info@resultatbolaget.se, 08 - 510 100 56.

Läs mer här >>