Antoni Lacinai: Kommunikativa superkrafter
Podcast

Lästid : 1 min

Antoni Lacinai: Kommunikativa superkrafter

Idag släpps avsnitt 11 av HRnytt podden, denna gång med Antoni Lacinai. Antoni är en av Sveriges populäraste föreläsare inom bland annat kommunikation på arbetsplatsen, men även arbetsglädje, engagemang och det nu så aktuella temat hybrida arbetsplatser. Han har dessutom skrivit 14 böcker och en stor mängd krönikor, bland annat för HRnytt. I detta avsnitt får vi ta del av Antonis bästa tips för bra kommunikation.

Citat från avsnittet:

”Kommunikation, motivation och prestation hänger ihop. Vill du få ett bra resultat så vill du att folk ska prestera och för att dom ska prestera behöver dom vara engagerade och motiverade, och för att dom ska vara det behöver du ha ett bra sätt att kommunicera med dom.” - Antoni Lacinai

"Tre kommunikativa superkrafter – om du har dom då ligger du väldigt bra till. Den första och största är empati. Att gruppen känner att du vill och försöker förstå dom. Tillit skapas av empati.

När du ska förmedla budskapet ska du göra det med dom två andra superkrafterna – tydlighet och energi. Tydlighet handlar om att dom ska förstå dig. Och den tredje, att leverera med energi. Det handlar mycket om det icke verbala språket". - Antoni Lacinai

Avsnitt sponsrat av Försäkringskassan

Förebygg ohälsa bland personalen – få bidrag från Försäkringskassan

 

Lyssna på Spotify

Lyssna på Acast

Lyssna på Apple podcast

 


Om HRnytt-podden

HRnytt-poddens programledare är Hanna Bergfäldt, konsult på FEM HR. I podden intervjuar Hanna aktuella personer, ledare, HR chefer och andra som kan ge oss insikt, kunskap, inspiration inom HR området. Nya avsnitt släpps varannan onsdag.