Nycklarna till att bygga kommunikationskraft
PUBLICERAD 6/3/2024
Lästid ca 2 min
Podcast

Nycklarna till att bygga kommunikationskraft

Hur blir man egentligen en bra talare, hur håller man nervositeten i schack och vad är egentligen allians-metoden? Det är frågor som vi gräver djupare i under det här avsnittet av HRpodden som sändes live under mässan Möten och Event den 22 februari – men som du nu kan ta del av i efterhand.

Här träffar vi Elaine Eksvärd, expert på retorik, årets talare och författare. Hon delar med sig om hur du kan öka din kommunikationskraft – och om makten och kraften i orden. Elaine berättar också om hur du kan identifiera tidstjuvar på kontoret och lär dig att hantera dem – och hur det egentligen är att gräla med en retorikkonsult.

Citat från Elaine ur avsnittet:

”Släng fusklappen. Lita på att du har kunskapen kring det du pratar om. Alla har något att bidra med.”

”När du rubricerar din presentation – tänk att få sammanhanget att förstå att det är för just dem. ”Informationsmöte” är därmed ingen bra rubrik på ett möte. Du skulle troligen inte gå in i en bokhandel och köpa en bok det stod ”information” på.”

”Ska du använda alliansmetoden – förvarna den som du ska använda den med först.”

”Ska vi verkligen ha öppna kontorslandskap i ett land där en tredjedel är introverta? Kanske behöver vi några bås ändå?”

”Om vi går till det autentiska finns det många trygghetsnarkomaner som klagar på allt, det så kallade ”det kommer aldrig gå”-folket. Dem måste vi göra medvetna om att det tar energi, men också göra dem trygga med att allt kommer att bli bra.”

Se livepodden här:

Eller lyssna som podcast här:

Lyssna på Spotify

Lyssna på Acast

Lyssna på Apple Podcast


Om HRnytt-podden

HRnytt-poddens programledare är Hanna Bergfäldt, konsult på FEM HR. I podden intervjuar Hanna aktuella personer, ledare, HR-chefer och andra som kan ge oss insikt, kunskap och inspiration inom HR området. Nya avsnitt släpps en gång i månaden.