Så skapar din kommunikation engagemang hos medarbetarna
PUBLICERAD 7/12/2022
Lästid ca 2 min
Podcast

Så skapar din kommunikation engagemang hos medarbetarna

I avsnitt 13 av HRnytt-podden möter vi Emma Egnell, etnolog, ekolog och medgrundare till Hej engagemang. Emma kallar sig själv ”kommunikationsnörd” och hjälper företag med affärsdriven medarbetarkommunikation – det vill säga att använda kommunikation som nyckel för att skapa just engagemang i verksamheten.

Citat från Emma ur avsnittet:

”Många jag träffade i mitt yrke ville ha nöjda medarbetare genom kommunikation. Det är väl bra med nöjda medarbetare, men jag kände att nöjd för mig är tillbakalutat, armarna i kors. Det händer liksom ingenting. Det är egentligen engagerade medarbetare vi vill ha. Med kraft i steget.”

”En organisation som är trygg ger större förutsättningar för medarbetarna att känna sig engagerade i det de håller på med. Man behöver inte söka information eller vara orolig när det händer att en eller två nyckelpersoner går in i ett rum och stänger dörren – och undra vad de ska prata om, utan man vet att det jag behöver veta för att göra mitt arbete bra, kommer jag få veta.”

”Kommunikation är kopplat till vision. Det jag gör och kommer hit för att göra varje dag är superviktigt. Jag är inte bara här och har hand om ekonomin på det här bolaget, utan jag bidrar till den samhällsuppgiften mitt bolag genererar.”

”Ska man lotsa medarbetarna från att kunna, känna, vilja, göra – så behöver man se till att man får med sig dem hela vägen.”


Avsnitt sponsrat av Försäkringskassan

Förebygg ohälsa bland personalen – få bidrag från Försäkringskassan


Lyssna på Spotify

Lyssna på Acast

Lyssna på Apple podcast

Om HRnytt-podden

HRnytt-poddens programledare är Hanna Bergfäldt, konsult på FEM HR. I podden intervjuar Hanna aktuella personer, ledare, HR chefer och andra som kan ge oss insikt, kunskap, inspiration inom HR området. Nya avsnitt släpps varannan onsdag.