3 tips när du vill locka nya medarbetare 2021
PUBLICERAD 2021-03-08

3 tips när du vill locka nya medarbetare 2021

Att specificera kompetensbehov och attrahera nya målgrupper som förstärker ert team är första steget i en rekryteringsprocess. Men vad söker morgondagens stjärnor själva efter? Genom att förstå vad kandidaterna vill ha kan ni enklare attrahera rätt personer till just er arbetsplats.

1. Trivsel högst i rang

Arbetsuppgifter enligt kompetens och möjlighet att utvecklas är självklarheter för de allra flesta. Men när det kommer till vilka två faktorer som toppar listan över vad ”young professionals” söker står Trevliga kollegor och Bra social arbetsmiljö högst upp på listan. Kan ni redan erbjuda det? Grattis. Se då till att kommunicera det under hela rekryteringsprocessen – från jobbannons till första dagen på jobbet. 

2. Flexibel arbetsplats

Det är inte bara under pandemitider som många medarbetare föredrar att arbeta hemifrån. Enligt en undersökning från Svenskarna och internet vill hela 9 av 10 fortsätta arbeta från hemmakontoret efter pandemin. Oavsett hur det blir i verkligheten, sänker en flexibel arbetsplats stressnivån och förkortar restider – något många kandidater uppskattar. 

3. CSR – en del av HR

Ett etiskt, miljömässigt och socialt samhällsengagemang är idag en självklarhet för många. Enligt en undersökning anser hela 75% av tillfrågade millennials att företag är för fokuserade på egna agendor istället för att utöva en god påverkan på samhället. Ett företag där HR-avdelningen engagerar sina medarbetare i företagets CSR (Corporate Social Responsibility), vinner stora poäng. Äktheten i CSR-arbetet lockar framtida medarbetare och kommunicerar att den goda viljan inte bara är påklistrad.

 

Källa: Svenskarna och internet, Deloitte, Academicwork, YPAI 2019

Dela på Facebook : 3 tips när du vill locka nya medarbetare 2021
Dela på Twitter : 3 tips när du vill locka nya medarbetare 2021
Dela på Linkedin : 3 tips när du vill locka nya medarbetare 2021