Detta händer på Nalen under 2024
PUBLICERAD 14/6/2024
Lästid ca 3 min
Intervju

Detta händer på Nalen under 2024

Nalen utökar sin verksamhet med flera spännande nyheter. Bland annat kan du boka vackra Nalen Restaurang som lokal för event, mingel och fester. I en intervju för HRnytt berättar Karin Bernhardsson, ny Marknads- och kommunikationschef, om vad vi kan förvänta oss under 2024.

Vad betyder Nalen för dig?

Nalen betyder så himla mycket och en massa olika saker för så många människor. För någon är det platsen där mormor och morfar träffades på 1950-talet. För en annan är det scenen där man upptäckte favoritbandet. Och för en tredje är det den storslagna festsalen där företagseventet hölls. Det är det som är så fint.

För mig är Nalen en plats och varumärke som ska förvaltas med respekt för allt det redan betyder för så många, samtidigt som vi vill bjuda in fler att skapa nya relationer till Nalen.

Vilken bild vill du helst ge av Nalen, folkligt eller något för eliten?

Nalen har varit, är och ska vara en plats där det är festligt, folkligt och fullsatt. Det är sedan gammalt. Med det sagt vill vi erbjuda upplevelser som vågar utmana, överraska och inspirera.


I maj öppnade nya Bar Soif i huset.
En vinbar med fokus på poesi och musik.


Vilka nyheter bjuder Nalen på under 2024?

Nalen tar under 2024 flera steg för att utöka och utveckla verksamheten. I maj öppnade nya Bar Soif i huset – en vinbar med fokus på poesi och musik. Nalen Möten & Fest erbjuder nya produkter och helhetsupplevelser där vi verkligen kombinerar det lilla med det stora i vårt hus. Bland annat paketerar vi konferens som du avslutar med middag i Nalen Restaurang och konsert på det. Allt under ett och samma tak.

Nytt är också att vi erbjuder Nalen Restaurang som lokal att abonnera för event såsom mingel och fester. Det har inte gjorts förut, och lokalen är fantastiskt vacker.

Kan du berätta om Nalens historia och hur den har påverkat verksamheten idag?

Sedan huset stod färdigbyggt 1888 har Nalen haft en rik historia som kultur- och nöjesplats. På 1940, 50 och 60-talet var Nalen en av Nordens främsta jazzscener och den tiden sitter bokstavligen i väggarna. I flera rum pryder handmålade tapeter väggarna med motiv föreställande ikoner såsom Louis Armstrong och Joséphine Baker.

Vilka unika egenskaper erbjuder Nalen som gör den idealisk för både små och stora möten?

Utöver den fantastiska miljön med bevarade detaljer från 1800-talet, vackra kakelugnar i alla mötesrum och storslagna salar är det helt klart kompetensen som huset besitter. Nalens Svanen-märkta kök levererar allt från frukostfrallan till trerättersmenyn. Teknikavdelningen roddar konserter med världskända artister likväl som frukostseminariet och hybridmötet. På Nalen är man van att göra både det lilla och stora, utan att tumma på kvaliteten.

Berätta om dig själv. Vem är Karin Bernhardsson?

Kort sammanfattat är jag 33 år, uppvuxen i Mariefred och utbildad journalist och konstvetare i Lund och Uppsala. Jag lämnade lokaljournalistiken i Sörmland för Södra Teatern på Mosebacke 2016 där jag slutade som marknadsansvarig för att driva koncept- och kommunikationsbyrån Seth & Östen 2019 med uppdrag främst inom kultur- och besöksnäringen.

Nalen kom jag först i kontakt med som konsult under 2023, men uppdraget blev större än vad som först var tänkt och vid årsskiftet tillträdde jag rollen Marknads- och kommunikationschef. Och det är jag så himla glad över.

Är du nyfiken på Nalen?

Hör av dig till info@nalen.com för att boka en privat visning av Nalens konferens- och festlokaler.

Mer information hittar du även på nalen.com.