Nyfiken på vad som driver medarbetarengagemang? Vi har svaren.
PUBLICERAD 24/10/2023
Lästid ca 2 min

Nyfiken på vad som driver medarbetarengagemang? Vi har svaren.

Engagerade medarbetare är inte bara mer produktiva och innovativa, utan är också oftast mer lojala och stannar längre på ett företag. Det är ingen överraskning att engagerade medarbetare även leder till nöjda kunder. För att hjälpa företag att förstå vad som skapar en blomstrande arbetskultur har Netigate identifierat åtta faktorer som påverkar medarbetarengagemanget.

Vad påverkar engagemanget mest?

Netigate har alltid varit fokuserade på att förstå medarbetarengagemang –vad som påverkar det, varför och hur det påverkas. Resultatet av denna nyfikenhet har resulterat i en engagemangsmodell. Genom att förstå hur engagemanget påverkas av olika faktorer ger modellen företag möjlighet att ta kontroll över resultaten och påbörja en resa mot mer välmående medarbetare. Modellen ger ledare de verktyg de behöver för att skapa en trivsam arbetskultur och hjälpa sina medarbetare att utvecklas.

Tydligt ledarskap ger starkare team

Ett exempel på en faktor som har en stor inverkan på medarbetarengagemanget är ledarskap. Ledarskapet sätter tonen för arbetsmiljön och formar relationerna mellan ledare och team på alla nivåer. Som ledare är det viktigt att främja och stödja en inspirerande kultur där kommunikationen är effektiv och förväntningarna är tydliga. Genom att tillhandahålla rätt verktyg får ledare goda förutsättningar för att främja en gemenskap som medarbetare värdesätter, och på så sätt bygga välmående team som bidrar till tillväxt.

En känsla av meningsfullhet

En annan viktig faktor är meningsfullt arbete. Meningsfullt arbete handlar om individens upplevelse av syfte och att känna att man bidrar och gör skillnad. Detta kan variera från person till person, eftersom det ofta är kopplat till individuella värderingar, intressen och mål. Som ledare är det viktigt att förstå hur man kan främja meningsfullt arbete med små medel.

Djupdyk i alla 8 drivkrafter

Vill du få en ännu djupare förståelse för vad som påverkar medarbetarengagemanget och praktiska tips om hur du kan förbättra det? Netigate har skapat en e-bok om ämnet där de besvarar de stora frågorna:

  • Vad driver engagemang?
  • Hur kan jag som ledare hjälpa min medarbetare att blomstra?
  • Konkreta tips hur du skapar en engagerande kutur

Ladda ner en gratis version av e-boken idag ”8 drivkrafter för medarbetarbetarengagemang”.


Bonustips!

Vill du mäta dina medarbetares välmående och identifiera problemområden och stress i tid? Boka en kostnadsfri konsultation med Netigate, så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att öka engagemanget och ge dig insikter i realtid.
Boka en kostnadsfri konsultation idag.