Topp 10 bästa aktiviteterna för att öka vardagsmotionen

Lästid : 1 min

Topp 10 bästa aktiviteterna för att öka vardagsmotionen

Stillasittande är ett av de största hoten mot vår hälsa och var femte svensk uppger att de sitter stilla mer än 8 timmar om dagen. Kan tävlingar och event locka oss att träna mer? Här kommer de topp 10 mest omtyckta vardagsaktiviteterna.

Förutom en ökad aktivitetsnivå ger vardagsmotion en rad positiva effekter för den mentala hälsan som till exempel ökat välmående och bättre sömn. Även stressnivån minskar.

Topp 10 bästa vardagsaktiviteterna - 2022

  1. Steg/promenader
  2. Hundpromenader
  3. Styrketräning
  4. Cykling
  5. Hushållsarbete
  6. Powerwalking
  7. Squats
  8. Situps
  9. Stående kontorsarbete
  10. Armhävningar

Convinistafetten gick av stapeln under två dagar i augusti, 800 företag deltog och ca 10 000 deltagare. Under hösten lanserades ytterligare ett initiativ för välmående på arbetsplatser i samarbete med Challengize. Utmaningen pågick under sju veckor i syfte att uppmuntra deltagarna att röra på sig mer tillsammans med sina kollegor.

I en app samlade de poäng till sitt lag genom att registrera allt från hundpromenader till hushållsarbete och golfrundor. Tillsammans registrerades 26 288 timmars rörelseaktivitet, vilket motsvarar 2,81 varv runt jorden, 2 673 maratonlopp eller 12 755 bestigningar av Mount Everest.