Förmånscyklar: Upptäck fördelarna för personal & miljö!
PUBLICERAD 22/4/2024
Lästid ca 2 min
Webinar

Förmånscyklar: Upptäck fördelarna för personal & miljö!

Att rörelse har positiva effekter på medarbetarnas effektivitet är kanske ingen nyhet – men att hjälpa dina kollegor till bättre hälsa kan vara enklare än du tror. En förmånscykel gör det lätt att välja cykeln framför bilen, ger daglig träning – och kostar dessutom ingenting för dig som företag.

För personalens skull

Att få frisk luft och rörelse direkt på morgonen gör att vi blir mer effektiva under dagen och orkar mer. Bara tre timmar mer rörelse i veckan kan faktiskt minska risken för hjärtsjukdom med hela 50%. Dessutom har anställda som cyklar regelbundet betydligt lägre sjukfrånvaro – något som brukar glädja både ledningen och individen.

För miljöns skull

Att fler cyklar i stället för att välja fordon som använder fossila bränslen skapar inte bara positiva effekter på personalens hälsa, utan också för miljön. Genom att erbjuda förmånscyklar visar du inte bara att du bryr dig om din personal, utan stärker även ert klimatarbete och er miljöprofil.

För arbetsgivaren

Tack vare skatteavdrag och subventioner blir förmånscyklar en bra affär för dig som arbetsgivare. Varje arbetsgivare, småföretag till större bolag med flera tusen anställda kan erbjuda förmånscyklar och dina medarbetare tar emot förmånen mot ett bruttolöneavdrag. Då kan du som arbetsgivare välja att subventionera delar, eller hela, förmånen. Värdet på förmånscyklar är relativt lågt vilket gör arbetsgivaravgiften oförändrad eller lägre.

Anmäl dig nu

Ta det första trampet mot god medarbetarhälsa nu genom att anmäla dig till vårt webinar om förmånscyklar. Den 7 maj kl 8:30-9:15 får du träffa Jesper Malmberg på Personalcyklar som berättar mer om nyttan med att cykla – ur ett HR-perspektiv.


Det här är Personalcyklar

Personalcyklar är en av Sveriges ledande aktörer för förmånscyklar. De är ett rikstäckande bolag som hjälper er personal till en uppskattad förmån för en friskare, klimatsmartare och mer produktiv vardag. Läs mer här.