Kerstin Hesselgren-priset 2023 går till Nora Bavey
PUBLICERAD 8/11/2023
Lästid ca 2 min

Kerstin Hesselgren-priset 2023 går till Nora Bavey

Nora Bavey är årets mottagare av Kerstin Hesselgren-priset för hennes långsiktiga engagemang för jämlikhet och medmänsklighet.

Nora Bavey är en varumärkesstrateg, techentreprenör och riskkapitalist, med en ambition att öka mångfald och inkludering i sin bransch. Med statistik, forskning och egna erfarenheter verkar hon för att ta tillvara på talang och bygga den innovation vi behöver.

Genom sin vision och sitt ledarskap har hon visat hur vi som samhälle går miste om en stor potential och nyskapande idéer när den existerande mångfalden inte tas till vara.

"Jag är djupt hedrad och tacksam för detta pris. För mig är jämlikhet i alla dess former en av de mest grundläggande pelarna för en hållbar och rättvis framtid. Att arbeta för mångfald och inkludering inom tech-branschen har varit en passion och en övertygelse för mig. Jag tror starkt att ägarskap är nyckeln till denna jämlikhet. Varje röst och perspektiv är värdefulla, och när vi omfamnar mångfalden, öppnar vi dörren till oändliga möjligheter och nyskapande. Jag är fast besluten att fortsätta mitt arbete med att forma en framtid som är inkluderande och rättvis i alla aspekter. Tack till alla som har stöttat mig på den här resan och tack för detta enorma erkännande." - Nora Bavey


"Summan donerar jag till Amnesty Sverige, för all deras viktiga
arbete att synliggöra och arbeta för ett jämlikt samhälle med
fokus på mänskliga rättigheter." - Nora Bavey.


Läs mer på HRnytt:

Kerstin Hesselgren-priset går till Caroline Farberger


Om Kerstin Hesselgren-priset

Kerstin Hesselgren-priset är instiftat till Kerstin Hesselgrens minne och har delats ut av Sveriges HR- förenings (HR-föreningen) styrelse sedan 2019.

Tidigare pristagare är Caroline Farberger, Anne Ramberg, Barbro Westerholm och Amanda Lundeteg. Pristagaren av Kerstin Hesselgren-priset erhåller ett livslångt hedersmedlemskap HR-föreningen samt en summa om 10 000 kronor att skänka till en ideell organisation som pristagaren själv väljer.