Mer än uniformen
PUBLICERAD 25/8/2023
Lästid ca 2 min
Boktips

Mer än uniformen

Tobbe Isaksson, polisinspektör vid Lundapolisen har lanserat en ny bok Mer än uniformen. En fristående uppföljare till boken Bakom uniformen. I den nya boken får vi återigen följa med i polisbilen ut på olika ärenden.

Mer än uniformen – en polismans berättelser är en uppföljare till boken Bakom uniformen. Den första boken används idag som kursmaterial för präster och som undervisning på gymnasieskolor.

Som polis i fält behöver du sitta på en mängd olika egenskaper.

Ledaregenskaper

Detta innebär att kunna fatta beslut och leda i krävande och plötsliga situationer. Att stå fast vid beslut där känslor eller åsikter inte alltid får eller kan påverka beslutet.

Kommunikationsförmåga

Förmågan att kommunicera med olika personligheter som befinner sig i olika situationer av livet. Vilka de än är.

Social kompetens

Förmågan att snabbt möta och ofta lugna ner människor i olika, känslofyllda och komplexa situationer.

Det är bara några av de egenskaper vi får se ställas på prov i ytterligare en bok fylld av nära berättelser om vardagen för en polisinspektör i fält.


Ur boken:

Sammanfattningsvis så var det, föga förvånande, ett dåligt äktenskap på gränsen till skilsmässa, där kvällens middag på grund av för stora mängder vin hade urartat och där de båda av oförklarlig anledning börjat slå sönder alla saker i hemmet.

.....Instinktivt vände jag mig om och hann precis se hur kirurgen i full fart kom springande rakt emot mig bakifrån. Jag hann inte vända mig om helt och hållet utan han flög upp på min rygg när jag var halvt vänd från honom.


Resten av dessa berättelser uppdelade i 20 kapitel lämnar jag till dig som läsare att ta del av.

Läs mer från Tobbe:

Kommunikation är polisens bästa verktyg

Bakom uniformen, en polismans berättelser


Rabattkoden polis är aktiv och ger 15 % rabatt för HRnytt:s läsare på Tobbes båda böcker vid köp i Idus förlags webbshop.

Boktips

Här hittar du boken