Misstag och insikter inom rekrytering
PUBLICERAD 9/1/2023
Lästid ca 1 min
Podcast

Misstag och insikter inom rekrytering

I detta avsnitt av HRnytt-podden möter vi Fredrik Hillelson, VD och grundare av Novare. Han var även med och grundade Beredskapslyftet under pandemin då många SAS-anställda blev permitterade. Initiativet hjälpte dessa att få jobb inom sjukvården – och i dag hjälper de många ukrainare att hitta jobb i Sverige. Fredrik pratar om sin syn på HR-frågor och delar med sig av både misstag han har gjort under sin karriär och insikter inom området.

Citat från Fredrik ur avsnittet:

”Jag som rekryterare försöker se kunden och kandidaten som jämbördiga och ha mer av ett samtal. Dem som är för på med ett jobb och flåsar om att de ska ha jobbet – de är oftast fel.”

”Det finns alltid jobb där ute. Så dem som sätter sig ner på rumpan och hoppas på att lågkonjunkturen ska blåsa över – de kommer vara jätteförlorare. Men dem som ser möjligheterna, aktiverar sig, får i gång säljet och det ena med det andra ­– de kommer gå ännu starkare ur det här.”

”Vi lägger ner otroligt mycket tid på att underhålla våra bilar och maskiner, men vad händer i en lågkonjuktur? Det första man drar in på är utbildning. Det borde ju vara tvärtom!”

Lyssna på Spotify

Lyssna på Acast

Lyssna på Apple podcast


Om HRnytt-podden

HRnytt-poddens programledare är Hanna Bergfäldt, konsult påFEM HR. I podden intervjuar Hanna aktuella personer, ledare, HR chefer och andra som kan ge oss insikt, kunskap, inspiration inom HR området. Nya avsnitt släpps varannan onsdag.