3 tips - hitta rätt rekryteringsföretag i Malmö
PUBLICERAD 22/5/2023
Lästid ca 2 min

3 tips - hitta rätt rekryteringsföretag i Malmö

Behöver du hitta ett rekryteringsföretag i Malmö med omnejd, men har svårt att komma igång? Då kan du börja med de här 3 tipsen för att hitta en långsiktig samarbetspartner och nå framgång tillsammans. Genom att tillämpa rätt metoder och strukturerat gå igenom varje företag kan du hitta det som passar dig och din verksamhet bäst.

Att välja rekryteringsföretag i Malmö kan vara en stor utmaning eftersom det finns många att välja mellan. Kanske har du också svårt att sätta ord på vad det egentligen du är du söker. Men att hitta en rekryteringspartner som kan se till att ni alltid har rätt personer på rätt plats är guld värt. Här är 3 tips på vägen:

1. Förbered dig med tydliga urvalskriterier

Innan du börjar titta på rekryteringsföretag i Malmö är det viktigt att ledningen är överens om vad det är ni söker och vilka behov ni har. Tydliggör målen och skriv ner era urvalskriterier. Kan ni till exempel tänka er ett mindre företag, eller är antal anställda viktig? Bör de vara experter på er bransch eller räcker det med att de är lyhörda och inkännande för era behov? Vilken typ av anställda är det ni söker oftast och vilka positioner? Genom att vara överens om era krav och urvalskriterier blir hela processen lättare att utföra.

2. Gör en lista

När ni vet era kriterier kan du skriva ner alla rekryteringsföretag i Malmö som du kan tänka dig att samarbeta med. Sedan går du igenom var och ett av dem och skriver upp för- och nackdelar. Ta reda på deras rekryterings- och urvalsmetoder och titta gärna lite extra på hur de säkerställer mångfald och jämlikhet. Sök upp tidigare kunder och låt dem berätta hur samarbetet fungerat. Kolla upp hur mycket erfaranhet de har av just er bransch och hur deras nätverk ser ut. Sedan listar du informationen för att enklare kunna utvärdera era alternativ.

3. Träffa dem personligen

Innan du bestämmer dig för att samarbeta med något av rekryteringsföretagen i Malmö, eller någon annanstans, kan det vara bra att träffa dem. På så sätt kan du känna efter hur personkemin fungerar med kontaktpersonen, om de känns engagerade och om de förstår era behov och er verksamhet. Förbered dig för mötet med hjälp av frågor som du vill ha svar på och var inte rädd att ställa även de obekväma frågorna. Det kan vara där du får de mest värdefulla svaren.


Värdefulla frågor att ställa till rekryteringsföretag i t ex Malmö:

  • Vilka rekryterings- och urvalsmetoder använder de för att säkerställa en rättvis process?
  • Hur nöjda är deras tidigare kunder?
  • Hur ser de på engagemang?
  • Kan de erbjuda en kontaktperson som finns tillgänglig när ni behöver?
  • Har de erfarenhet från er bransch?
  • Har de ett nätverk som kan vara värdefullt för er