Auktoriserad bemanning ger pålitlig transport

Lästid : 2 min

Auktoriserad bemanning ger pålitlig transport

ARJ Transport är måna om att alltid leverera hög kvalitet, service och kompetens till sina kunder. Det är något de förväntar sig – året om. För att upprätthålla den nivån är det extra viktigt att stärka upp vid behov och se till att den inhyrda personalen har samma kompetens som den ordinarie. Ett sätt att säkerställa det är att kontrollera att bemanningen är auktoriserad via Kompetensföretagen.

Med cirka 50 anställda, 26 bilar med släp, tre hjullastare, två truckar, en kranbil och en mindre budbil som rullar, ser ARJ Transport till att hålla hög nivå på alla sina hållbara transporter. När de inte själva har kontaktnätet eller tiden att hitta folk under hektiska perioder, är det praktiskt att anlita extrapersonal.

Höga krav från kunden 

Inom transportbranschen är det viktigt att hålla en hög kontinuitet, för att stå sig i konkurrensen. Det betyder att leveranserna bara måste fungera hela tiden – oavsett om det är ordinarie eller extrapersonal som kör. 
– Vi tar in extra personal från bemanningsföretag då och då – både vid fasta turer och vid särskilda körningar vid behov, säger Monica Jonsson, ägare och ekonomichef på ARJ Transport. Men eftersom kunderna ställer höga krav på oss, ser vi samtidigt till att i vår tur ställa samma krav på vår bemanning.

Avlastning som ger trygghet

Under till exempel sjukfrånvaro eller semesterperioder brukar det vara olika hur stort behovet av extra bemanning ser ut. Men den stora fördelen med att hyr in via auktoriserade bolag tycker Monica är att kunna släppa ansvaret och tryggt lämna över uppdragen. 
– Eftersom vi vet att de är auktoriserade genom Kompetensföretagen kan vi också vara trygga med att det fungerar – och att de vi anlitar får lika rättvisa villkor och rättigheter som våra anställda.  

Samma villkor som de anställda

Fler fördelar med auktoriserade bemanningsföretag:

  • Årlig granskning
  • Skarpa krav på till exempel etiska regler
  • Trygghet för kunder och medarbetare
  • Gynnar seriösa företag
  • Goda villkor för anställda i form av bland annat kollektivavtal och trygghetsförsäkringar

Följ Kompetensföretagen på LinkedIn här