AI för HR: 7 oväntade verktyg som gör ditt jobb enklare
Foto: Jesper Petersson
PUBLICERAD 31/10/2023
Lästid ca 2 min

AI för HR: 7 oväntade verktyg som gör ditt jobb enklare

Artificiell intelligens (AI) transformerar snabbt arbetsplatsen, och HR-avdelningar är inga undantag. I den här artikeln kommer vi att utforska 7 oväntade AI-verktyg och hur de kan användas för ditt arbete inom HR.

Hur kan man jobba med AI inom HR?

Att arbeta med HR och AI innebär antingen att köpa in nya AI-baserade rekryteringssystem som kan vara både dyra och omständliga.

Ett annat sätt att jobba med AI inom HR är att använda AI-verktyg på ett mer personligt plan och se hur dessa kan utnyttjas med ditt nuvarande arbetsflöde.

Vi kommer därför inte analysera större HR-system och liknande. Fokus ligger på de verktyg som du kan använda själv idag i ditt praktiska arbete utan alltför stora investeringar.

Otter.ai

Otter kan användas för att spela in och transkribera möten. Det är bra till interna möten och i de fall som en intervju också tillåter det. Det kan kopplas till videomötes-verktyg såsom Teams och Zoom. Denna tjänst är begränsad till engelska. Finns som gratisversion.

Läs mer om Otter här.

Descript

Om ni vill använda Otter men behöver en svensk transkription så kan ni använda Descript som kan transkribera till svenska. Om du spelar in videomöten i exempelvis Teams så kan du sedan analysera texten genom att klistra in den i exempelvis Google Bard vilket är nästa verktyg på listan.

Läs mer om Decript här.

Google Bard

Funkar på svenska. Googles version på Chat GPT. Google Bard är gratis att använda, det har ingen begränsning i antal tecken som kan behandlas och är kopplat till Googles övriga verktyg såsom Google Docs, Sheets med mera.

Läs mer om Google Bard här.

Browse.ai

Det här är ett verktyg som kan användas för att samla in information från webbplatser. Det kan användas för att samla in information om arbetsmarknaden eller konkurrenter på exempelvis Glassdoor. Går att testa gratis.

Läs mer om Browse här.

Juicebox

Det här är en AI-driven sökmotor för rekrytering som hjälper dig att hitta kandidater, göra research och mer därtill. Finns som gratisversion.

Läs mer om Juicebox här.

Midjourney

För att skapa innehåll internt är detta verktyg väldigt starkt för att skapa anpassade och engagerande bilder. Dock kostar detta numera från 10 dollar i månaden.

Läs mer om Midjourney här.

Grammarly

Detta verktyg kan användas för att kontrollera stavning och grammatik i text. Speciellt vid extern kommunikation är det här en bra vän för att säkerställa nivån för sitt språkbruk. Det är gratis att använda med deras Chrome Extension.

Läs mer om Grammarly här.


Webinariet “HR för AI i praktiken” den 2 november

Vill du lära dig mer om hur du kan använda AI för att förbättra din HR-verksamhet? Lyssna på det inspelade webinaret "AI för HR i praktiken" här.

Webinariet leds av Jesper Petersson, head of AI, på Sigvard Academy. Anmäl dig idag och lär dig hur du kan använda AI för att göra ditt jobb enklare och mer effektivt!