Tre P:n som gör dig till en bättre ledare
PUBLICERAD 30/8/2023
Lästid ca 2 min
Podcast

Tre P:n som gör dig till en bättre ledare

Ledarskapsutbildningar finns i överflöd, liksom ledarskapsböcker – men många chefer har tröttnat på att bli tillagda självklarheter. Det är något Christer Olsson har tagit till sig när han skapar sina föreläsningar. Han utgår från sunt bondförnuft som affärsidé och tre olika P:n som hjälper dig bli en bättre ledare. Det första P:et är den största utmaningen – det personliga ledarskapet och att leda sig själv.

I det här avsnittet talar vi mer med Christer, som också är författare, coach och entreprenör. Han berättar hur framgångsrika ledare skapas, hur lateralt tänkande har hjälpt honom i affärslivet och hur de tre P:na kan skapa fantastiska resultat för människors – och organisationers – utveckling.

Citat från Christer ur avsnittet:

”Som dyslektiker är jag bra på att se mönster. Jag kan ganska snabbt komma in i rummet och förstå ”vad är det de inte pratar om”. Vad gör de som får arbetslivet att funka och vad är det de gör som inte fungerar?”

”Jag är väldigt kritisk till att det bara finns ett sätt. Att göra ledare till psykologer är att ställa för höga krav. Jag träffar alldeles för många ledare som lägger alldeles för mycket ansvar på sina egna axlar och sover dåligt om nätterna. Vi anställer medarbetare för att få medansvariga.”

”Fler borde ha en mentor, både i vardagen och arbetslivet. Krångla inte till det – de flesta människor blir jättesmickrade av att få frågan.”

”Det är inte jaget före laget. Det är jaget för laget. När ett antal jag väljer att vilja tillsammans då händer det fantastiska saker. Men det bygger på att du som ledare möter varje jag som en individ.”


Avsnittet är sponsrat av Försäkringskassan

Förebygg ohälsa bland personalen - få bidrag från Försäkringskassan.


Lyssna på Spotify

Lyssna på Acast

Lyssna på Apple Podcast


Om HRnytt-podden

HRnytt-poddens programledare är Hanna Bergfäldt, konsult på FEM HR. I podden intervjuar Hanna aktuella personer, ledare, HR chefer och andra som kan ge oss insikt, kunskap, inspiration inom HR området. Nya avsnitt släpps varannan onsdag.