Svenska företag snålar inte med julklapparna till sina medarbetare i år

Lästid : 1 min

Svenska företag snålar inte med julklapparna till sina medarbetare i år

En färsk undersökning visar att svenska företag inte snålar med julklapparna till sina medarbetare i år, trots ändrade regler om skattefria julklappar till medarbetare. Bland populära klappar som arbetsgivare beställt återfinns en exklusiv termos från Georg Jensen, serveringsbord samt en klädsteamer.

Under pandemin kunde anställda i svenska företag och organisationer njuta av allt finare julklappar från sina arbetsgivare, tack vare generösa skatteregler. Både julen 2020 och 2021 bjöd på finare julklappar än någonsin. Även om de generösare skattereglerna är borta och utsikterna för världsekonomin är mörkare, väljer företag återigen presenter från den översta hyllan.

"Norrmän och danskar får julklappar till ett högre värde jämfört med svenskarna, detta tack vare generösa skatteregler i Norge och Danmark. Däremot ser vi en generellt tillväxt på ca 10 procent i Sverige, vilket har gett oss en större köpkraft av svenska julklappar och därmed lägre priser." - Nikolai Kiim, grundare av PresentBolaget.

Exklusiv termos populäraste klappen

Så vad kan svenska medarbetare förvänta sig att företagstomten ska lägga under årets julgran? På den svenska topp fem-listan hittar du bland annat en exklusiv termos från Georg Jensen.

Topplista på vad som ligger under granen på svenska företag i år

  1. Georg Jensen Bernadotte termos
  2. Västervik serveringsbord
  3. Murphy klädsteamer
  4. Kitchen Master mixer
  5. Hotellövernattning i Sverige

Fler intressanta punkter

  • Hälften av arbetstagarna fick en julklapp förra året.
  • Medianvärdet på julklappen var mellan 401-600 kr
  • Presentkort var den vanligaste julklappen 2021
  • Presentkort är det man helst vill ha 2022
  • Kvinnor tycker att det är viktigare än män att få en julklapp från arbetsgivaren

Om undersökningen

Undersökningen kommer från PresentBolaget och är baserad på ett urval om 8000 tidiga julklappbeställningar från svenska arbetsgivare.