Kallbadskonferens inför 2023?
PUBLICERAD 7/12/2022
Lästid ca 2 min

Kallbadskonferens inför 2023?

Är du redo för ett framgångsrikt, innovativt och inspirerande 2023? Som ledare sätter vi ofta nya mål, skapar löften, satsar högre och försöker sprida ny energi när ett nytt år startar. Men varifrån ska alla medarbetare hitta samma energi? Oavsett hur målinriktade, ambitiösa och drivna de är håller inte höstens kickoff i hur länge som helst – och julstressen har väl knappt hunnit lägga sig. I stället för att ställa höga krav, inled det nya året med en gemensam och annorlunda paus från kontoret.

Gynnsamt och lönsamt

En paus från kontoret behöver inte betyda att ni gör något som inte gynnar företaget. Ibland är miljöombyte, annorlunda utmaningar och avkoppling det absolut bästa syret för talangfulla hjärnor – och kom ihåg att dina anställda är din bästa investering. Vad kan då denna paus innebära? Åk på konferens med möjligheter att samla ny kraft på dina anställdas sätt, men gör det smart.

Bra att tänka på för en lyckad konferens?

Åk i väg – att åka bort under konferensen ger er ett avbrott i vardagen, inspirerande miljöombyte och en chans att stärka sammanhållningen.

Maxa tiden – det är viktigt att konferensen lönar sig. Åker ni tåg har ni möjlighet att jobba/konferera även på dit- och hemresan. Dessutom är det miljövänligare än att åka bil eller flyg.

Lär känna varandra – ni är ett team som ska skapa magi tillsammans på jobbet. Om ni förstår varandra privat blir det lättare att samarbeta. Därför är en konferens ett perfekt tillfälle att lära känna dina medarbetare. Ha lite fri lek utöver konferensen.

Stimulera alla sinnen – kom ihåg att inte enbart fokusera på mentala övningar, eftersom det fysiska även påverkar den mentala stimulansen. Kom ut i naturen, rör på er, ät god mat.

Anpassa efter alla – oavsett hur många ni är på din arbetsplats kommer alla att ha olika intressen och förutsättningar. Se till att det finns möjlighet för alla att delta på aktiviteterna – och alternativ om något inte skulle passa en del. Då undviker du att folk känner sig utanför och bortglömda.

Ge tillbaka – kan du göra något utöver det vanliga, som dina medarbetare inte förväntar sig? Hoppa i vaken och bjud in till kallbad exempelvis – de kommer vara evigt tacksamma att du gav dem nya insikter. Precis som de brukar ge dig, fast på kontoret.

Ge dina medarbetare syre och få ambition tillbaka – hitta en konferens som passar er. Men varför skjuta på det? Ta tåget redan i januari och ruska i gång 2023 – självklart finns möjlighet till kallbad. Och lite därtill.