Se alla
Foto: Kristian Pohl
PUBLICERAD 24/8/2023
Lästid ca 3 min
Krönika

Se alla

Min passion för mänsklig kommunikation gör att jag blir hyperkänslig för hur vi bemöter varandra. Jag minns en gång när jag tog flyget till Stockholm en morgon och kände mig helt... obetydlig.

Jag hade en biljett som berättigade en frukost. Trodde jag. Normalt sätt hamnar man då i den främre delen. Denna gång fick jag en plats långt bak. Det gjorde mig ingenting. Jag kommer ju fram lika snabbt ändå. Jag tänkte att jag hade haft fel och att jag kunde köpa en frukost istället.


Det spelade ingen roll att jag sökte ögonkontakt och
viftade till med ett ”Ursäkta”.


Det intressanta var vad som hände sedan. Flygvärdinnan drog fram vagnen. Jag och min granne drog ner brickan. Det enda vi fick se var hennes ryggtavla. Fyra gånger passerade hon oss utan att ta någon notis. Det spelade ingen roll att jag sökte ögonkontakt och viftade till med ett ”Ursäkta”.


Missa inte Antoni på TV4 Nyhetsmorgon den 4/9

Hur håller man motivationen på en nivå så att den räcker hela vägen fram till jul? Vi pratar ofta om energi och hur vi ska tänka kring vår energi. Motivation och energi hänger ihop – utan motivation, ingen energi. Motivations- och kommunikationsexperten Antoni Lacinai tipsar om:

  • Vad är motivation?
  • Därför behövs motivation.
  • Så funkar motivation.
  • Så motiverar du dig själv.
  • Så motiverar du andra.

Att inte bli sedd. Att inte bli erkänd. Det är ingen njutning direkt. Hur är det på din arbetsplats. Säger ni ”God morgon” eller stirrar ni ner i mobilerna? Tar ni med den nyanställde kollegan på lunch eller går ni själva iväg? Avbryter ni någon i mötet som om personen inte fanns? Just det här med att känna sig osynlig eller utanför är en skräck för oss flockdjur. Vi behöver känna tillhörighet för att må bra. Vare sig du är chef eller inte, så kan du göra underverk genom att ge av din uppmärksamhet och vara en vänlig själ. Det bygger rätt kultur och ökar engagemanget och arbetsglädjen för alla. Rätt attityd och en god kommunikation hjälper er att skapa en riktigt bra kultur.


Ibland finns det en stor potential till förbättring.


Samma flygvärdinna kom sedan med te. Återigen passerade hon mig utan att jag blev erbjuden te eller fick fråga om en frukost. ”Kaffe?” Frågade nästa flygvärdinna. ”Nej men gärna en frukost. Jag tror faktiskt att jag betalat för det”, fortsatte jag och rotade fram en bekräftelse på min biljett. Och nog var det så. ”Kan jag få te också” frågade jag och fick självklart ett jakande. Hon gick till sin kollega och jag såg fram emot lite mat. Den första flygvärdinnan kom med en låda och valde att med fart, halvt bortvänd, sträcka ut sin hand över min nerfällda bricka och på en decimeters höjd släppa den som en bomb från ett plan. Duns! Hon gick vidare utan en blick. Min grannes ögon var stora. Vi fattade ingenting. Hon måste haft en dålig dag, eller så liknade jag någon hon måste tyckt riktigt illa om. Jag vet än idag inte.

”Vi är varandras arbetsmiljö” var det någon som sa. Klokt tycker jag. ”Skapa en bra dag” brukar Jan, en kamrat säga. Också klokt. Ibland finns det en stor potential till förbättring. Med en god kommunikation och med rätt attityd.

Tack för att du läser mina tankar!


Läs mer från Antoni på HRnytt:

Ta’t lugnt i sommar. Eller var jätteaktiv

En hyllning till glädjespridarna!


Om Antoni Lacinai

Antoni Lacinai är en av Sveriges populäraste föreläsare inom kommunikation, arbetsglädje, kundbemötande och ledarskap. Du bokar honom lättast via lacinai.se. Följ honom också på LinkedIn för fler insikter om kommunikation och motivation.