Så uppgraderar du din kompetens - helt utan kostnad
PUBLICERAD 23/3/2023
Lästid ca 2 min

Så uppgraderar du din kompetens - helt utan kostnad

Bland de kostnadsfria utbildningarna finns projektledning, affärsanalys och dataanalys. Gör dig redo för de mest efterfrågade jobben på arbetsmarknaden.

Tips och länkar till kostnadsfria utbildningar

 1. Kostnadsfri utbildning via LinkedIn och Microsoft
  Microsoft och LinkedIn har gett kostnadsfri tillgång till 350 kurser och sex Career Essentials-certifikat för sex av de mest efterfrågade jobben i den digitala ekonomin. Med hjälp av data från LinkedIn och Burning Glass Institute har Microsoft analyserat jobbannonser för att fastställa vilka som är de sex mest efterfrågade yrkesrollerna i den digitala ekonomin: administrativ personal, projektledare, affärsanalytiker, systemadministratör, programvaruutvecklare och dataanalytiker. Kurserna och certifikaten kommer att erbjudas på sju språk: engelska, franska, tyska, spanska, portugisiska, förenklad kinesiska och japanska.

  Alla kurser finns tillgängliga på LinkedIn på opportunity.linkedin.com. Dessutom finns Microsofts kurser också tillgängliga på Microsoft Community Training (MCT) och i nedladdningsbart format som kan användas i andra utbildningsplattformar (LMS) för ideella partner.
   
 2. Microsoft Learn
  Microsoft Learn finns kostnadsfria, rekommenderade utbildningsvägar utifrån ämne, tekniskt område, färdighetsnivåer och yrkesroll som gör det enkelt att arbeta mot inlärningsmål och förbereda dig för en eventuell certifiering. Det finns utbildningar för utvecklare, startups, lösningsarkitekter, IT-administratörer och specialister inom data. Utbildningarna finns dessutom tillgängliga på flera språk. Under utbildningen kan du enkelt se dina framsteg, mäta dina färdigheter och dela resultaten med ditt nätverk.
   
 3. AI Business School 
  En ledares ansvar är att utveckla verksamheten till att mer effektivt uppfylla målen, ta verksamhet till nya höjder, och samtidigt stärka och säkra verksamheten när omvärlden snabbt förändras. I dag är tekniken en möjliggörare i allt detta, kanske till och med avgörande. I Microsofts kostnadsfria utbildning AI Business School får ledare hjälp med AI-strategi, hur man skapar en AI-redo organisation och använder AI ansvarsfullt. Utbildningen sker på engelska.
   
 4. Microsoft Reactor Stockholm 
  Gå med i Microsoft Reactor Stockholm. En community för utvecklare och startups. Ta del av meet-ups och utbildningar online där du får kontakt med människor, färdigheter och teknik för att främja din karriär och personliga utveckling.
   
 5. Microsoft Virtual Training Days 
  Få de tekniska färdigheterna du behöver med Microsoft Virtual Training Days.
   
 6. Microsoft Envision Europe 
  Microsoft Envision Europe är en webinarserie som är utformad för att stärka företagsledare. Här får du chansen att upptäcka de senaste innovationerna, ta med dig praktiska insikter och få kontakt med andra. Under dessa sessioner, som varar ungefär 60 minuter, delas bästa praxis i hela Europa.